De Paşte, evenimente de anvergură la Polovragi

1211

Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria și Consiliul Local Polovragi, Căminul Cultural Polovragi și Ansamblul Folcloric “Cheile Oltețului” organizează un spectacol de muzică populară, luni, 29 aprilie 2019 intitulat „Sus, sus, sus, la munte, sus”, începând cu ora 18.00. Acest eveniment nu este singurul mod de distracţie pentru localnici, în toate cele trei seri de Paşte fiind organizat și un bal care va începe la ora 20.00. Se va alătura evenimentului din data de 29 aprilie 2019 de la Căminul Cultural și solista de muzică populară Rodica Popa-Comăniciu.
Balul de Paște ocupă un loc foarte important în activitatea celor din Polovragi. Astfel, oamenii au prilejul să fie împreună, să socializeze şi să se distreze. Sătenii comunică între ei şi au ocazia să se cunoască mai bine.
Tradiția cu spectacolul organizat de Sfintele Sărbători de Paști și de Crăciun este veche, de 65 de ani la Polovragi. A doua seară de Crăciun și de Sfintele Sărbători de Paște, membrii Ansamblului Folcloric “Cheile Oltețului” își încântă localnicii cu un spectacol în care se îmbină tradiția cu modernismul, prin muzica populară, dans popular, teatru, dans modern și parodie muzicală sau pantonimă ce are în spate o poveste cunoscută: Scufița Roșie, Albă ca Zăpada, Capra cu trei iezi sau chiar problemele din ziua de astăzi: discriminarea, căsătoria prematură a tinerilor.
În ultimii 6 ani, ca și o noutate dar și încântare pentru locuitorii comunei Polovragi, a fost invitată, la fiecare spectacol, câte o personalitate marcantă a muzicii populare ca de exemplu: Claudia Ionaș, Aura Stoican, Ilie Dură, Robert Târnăveanu, Roberta Crintea, dar și alți artiști consacrați.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here