Curvăsăria (a)politică

349

Hotărât lucru, isprava deputatului Ion Cupă, ex-preşedinte interimar al organizaţiei PDL Gorj, prin trecerea cu arme şi bagaje la PNL nu-i vreo surpriză. Chiar de pe vremea campaniei sale electorale dădea semne de ceea ce s-a petrecut abia acum.

La Peştişani, comună ce aparţine de Colegiul 1, în care-a candidat domnia sa, s-a bazat pe ajutorul neavenitului Mihai Cojocaru, ajuns preşedinte al PDL Peştişani printr-o pură şi nefericită întâmplare. Oricum, aceia care i-au fost apropiaţi şi au împărţit mita electorală adusă de Ion Cupă pe acolo, normal, nu vor avea vreo soartă prea bună. Dar, mă rog, nici Elena Udrea nu-i vreo sfântă. Ci tot o adeptă a traseismului politic. A trecut şi pe la PSD şi pe la PNL. Aşa că nu văd de ce-ar fi deputatul Ion Cupă altfel?
Nu doar la Gorj se poartă traseismul, chit că în campanii electorale nu puţini sunt aceia care promit o lege prin care să se interzică mutatul cu cortul. În funcţie de interese ale momentului. Situaţii din care pierde nu parlamentarul cu pricina, ci Măria Sa alegătorul. Care tot trage nădejde că viaţa politică se va însănătoşi. Iar curvăsăria politică va dispare. O ştire citită pe agenţiile de presă ne anunţă că şi Vasile Gherasim – fost primar de sector în Bucureşti – a demisionat din funcţia de preşedinte PDL Sector 1. Aşa că, din nefericire, nu-i nimic nou sub soare.
Mai sunt persoane, inclusiv pe la Gorj, ale căror nume nu le divulgăm din decenţă, care aproape au epuizat lista de partide parlamentare pe unde-au trecut. Atât de bolnavă-i societatea şi viaţa politică românească încât s-a ajuns într-o situaţie de o ambiguitate cumplită.
Se trece de la un partid la altul, cum spuneam, într-o veselie. Iar la conclavul alegerii conducerii noi a PDL, de sâmbăta trecută, chiar s-a lansat invitaţia altor partide ori partiduleţe să dea buzna spre portocalii. Nu s-a precizat de-i vorba de partide parlamentare au ba, semn că PDL e în mare criză de efectiv din moment ce încurajează curvăsăria politică.
De la alegerile conducerii PDL n-a lipsit nealeasa Elena Udrea. Ce-i drept, n-a candidat. Oricum, ştia că nu are nicio şansă. Tot atunci, s-a trezit vorbind Adriean Videanu. Cum că, vezi Doamne, raportul Corpului de Control al primului ministru ce vizează Hidroelectrica ar fi unul politic. Şi nu s-a oprit aici. Se înscrie, dacă PDL îl vrea, la alegerile prezidenţiale din 2014. Şi apropos de viitoarele alegeri prezidenţiale, de la anu. Eu unul nu bag mâna-n foc că PSD va renunţa la a avea un candidat propriu. Are mult părea mulţi oameni valoroşi, iar independentul Sorin Oprescu şi Alexandru Athanasiu sunt doar doi dintre ei. Două nume ce nu s-au preumblat pe la alte partide. Ca alţii. Şi ca actualul. Fost PCR-ist, ex-FSN-ist, PDSR-ist şi aşa mai departe până-n 1992. Când l-a dat jos pe fondatorul PD – Petre Roman.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here