Cu voie de la stăpânire!

526

Într-o zi de sâmbătă seara, ditamai Procurorul General interimar, Daniel Morar, n-avea stare. Că doar el butonează şi DNA-ul. Care l-a arestat pe deputatul PDL, Alin Trăşculescu, la acea vreme preşedintele Organizaţiei PDL Vrancea, funcţie din care-a demisionat între timp, şi a rămas doar membru PDL şi candidat al ARD.

Numai că arestarea unui deputat impunea un flagrant. Care n-a existat. S-au vehiculat sume – cifrate la 150.000 de euro, luate ca mită. Cică pentru trafic de influenţă şi acordarea unor lucrări din parohia Elenei Udrea, aflată călare pe două ministere, la acea vreme – Dezvoltarea Regională şi Turismul. Un mizilic în comparaţie cu alţi oameni de afaceri aflaţi în graţia lui Zeus! Aşa cum sunt, de-o pildă, cei existenţi pe interceptările lui Sorin Blejnar, care vorbea amical cu Zeus. Conform stenogramelor, Tehnologica Radion licitase o lucrare şi s-a clasat pe locul 5, din pricina sumei mari cerute – cinci milioane de dolari. Ei bine, tot Tehnologica Radion a câştigat licitaţia, din cei cinci milioane de euro rămânând suficienţi bani pentru PDL şi cei implicaţi în morişca strunită de Băsescu şi Blejnar. În opinia mea, cazul Trăşculescu este praf în ochi, menit să ascundă marii mahări din contractele cu statul ale protejaţilor PDL şi ai Palatului Cotroceni. Dacă ar fi adevărat cazul Trăşculescu s-ar proba o practică uzuală. Nimeni nu contestă existenţa a zeci şi chiar sute de Trăşculescu. Care-ar vorbi de Puterea Elenei Udrea. Numai că, Alin Trăşculescu a fost eliberat ieri şi va fi judecat în libertate.
*
O surpriză extremă ne-a oferit-o o analiză a americanului John Podesta, şef al Staff-ului de la Casa Albă în timpul mandatului preşedintelui Bill Clinton. În prezent, John Podesta este profesor şi preşedinte al ONG-ului Obama-Biden Transitions Project, iar analiza domniei sale foarte pertinentă explică şi clarifică situaţia scenei politice din România, analiza fiind publicată de Center for American Progress(Centrul American pentru Progres). Şi republicată într-o traducere integrală a acesteia pe site-ul Cotidianul.ro. Fie-ne îngăduit să preluăm doar un citat relevant despre „(…) preşedintele Traian Băsescu, un fost căpitan de vas maritim, care a lucrat cu Securitatea (poliţia secretă a României înainte de revoluţia din 1989, care a pus capăt domniei liderului comunist Nicolae Ceauşescu). Băsescu s-a confruntat cu acuzaţii de corupţie, deturnare a rezultatului voturilor şi comportament indecent, după ce a devenit prima dată preşedinte, în 2004. A fost suspendat, pentru prima oară, în urmă cu cinci ani, după acuzaţiile conform cărora ministrul Justiţiei, Monica Macovei, apropiata sa, orchestra procese politice.”
P.S. La final, două veşti mai bune. Ministrul Absorbţiei Fondurilor Europene, Leonard Orban, susţine că: „Rata absorbţiei ar putea ajunge la 15%, la sfârşitul lui 2012, dacă deblocăm plăţile la unele programe”. A doua este o declaraţie optimistă şi dătătoare de speranţe şi aparţine primului ministru, Victor Ponta: „Există un interes foarte concret din partea investitorilor pentru OLTCHIM”
Ion Predoşanu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here