Cu sau fără Băsescu, să vină primăvara !

371

Am trecut şi de Dragobete, Sărbătoarea Iubirii la români, majoritatea apreciind-o ca fiind în 24 februarie. Zi în care păsările rămase acasă ori revenite din ţările calde îşi fac noul cuib.

Cât despre Moş Martin, adică ursul carpatin sunt semnale clare că el a ieşit din ascunzişul unde hiberna. Este limpede că primăvara bate la uşă, chit că ea apare abia pe 22 martie, din punct de vedere astronomic. Sper să nu greşesc, dar pe atunci ar fi plasat echinocţiul de primăvară. Lumea bună nu este numai aceea din înalta societate, ci şi aceea care-şi vede de treabă. Iar pe la noi, pe la ţară, au şi început să-şi curăţe grădinile, să taie pomii. Vecinul meu Robert Rovenţa e un îndrăgostit de natură. Trebăluieşte ca pompier prin Bucureşti. Misie grea, nimic de spus. Şi totuşi, de câte ori are două-trei zile libere dă o fugă pe-acasă. Pe la Peştişani. Este un om extrem de serios. Şi-a construit un heleşteu, în care are peşte proaspăt de mai mulţi ani. Şi toamna, sau mai ales toamna, dar şi primăvara sădeşte pomi. Nu-şi pierde timpul cu discuţiile sterile şi inutile. Cele cu Politichia.
Mai alaltăseară, m-am bucurat văzând-o la emisiunile de ştiri ale televiziunilor pe baroneasa Emma Nicholson. Fostă Raportor pentru România între anii 2001-2004, ea a avut mai multe puncte divergente cu primul ministru de atunci, Adrian Năstase. Şi ce credeţi că a făcut Emma Nicholson? Ca baroneasă şi membră a Parlamentului Marii Britanii – Camera Comunelor adică, o duce bine mersi. Nu-i cazul să-i plângem noi de milă. Şi totuşi, femeia aceasta de Emma Nicholson este rasată. Ca parlamentar britanic, membru al unei comisii din camera Comunelor, nu i-au căzut galoanele dacă l-a vizitat în închisoare pe Adrian Năstase. Peste toate, vizita domniei sale la închisoarea Rahova este o lecţie pentru noi toţi. Sper ca şi pentru Traian Băsescu.
De ce nu şi-o fi vizitat şi Guvernatorul Provinciei numită România, Măria Sa Traian Băsescu, fostul vecin? Glumind puţin, probabil de teamă să nu rămână şi el în puşcăria Rahova. Dacă Ema Nicholson n-avea nimic pe conştiinţă, nu-i aşa, domniei sale i-a fost mai uşor. Chit că privind evenimentele din vară, parlamentarul Marii Britanii, Emma Nicholson, nu-i de aceeaşi părere cu mine. Sau cu noi, cei 7,4 milioane de români care-am votat pentru demiterea preşedintelui suspendat, pe 29 iulie 2012!
Majoritatea românilor au nemulţumiri privind guvernarea USL. Şi, mai ales din pricina crizei româneşti şi europene, ca să nu zic mondiale, din nefericire, vor mai avea. Sunt mulţi şi care le reproşează celor din USL că de ce nu i-au scăpat de Traian Băsescu. Uite că, astă vară nu s-a putut. Puţintică răbdare, le-aş recomanda. Există viaţă şi după Băsescu! Eu însumi am credinţa că i-am dat prea mare importanţă!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here