Cu Naşu’-n suflet şi Monica la rever !

1004

Mai micii şi mai marii din Justiţie, cu predilecţie ultimii, fac parte din „Mantaua” Monicuţei Macovei, actualmente europarlamentar Portocaliu, dar fost Procuror ceauşist. Că doar din ministeriatul mneaei datează celebrul Daniel Morar, ditamai Procuroru’ interimar dar General, lăsat nouă moştenire de Laura Codruţa Kovesi, cea plecată la Bruxelles pe bani mai mulţi – euroi, bineînţeles, să reformeze şi Justiţia Uniunii Europene după ce-a făcut-o zob pe cea românească.

De la „vizita de lucru” a tovarăşului Guvernator al Coloniei România – Traian Băsescu – la şedinţa de alegeri a conducerii CSM – Consiliul Superior al Magistraturii – s-au întâmplat multe. Şi pe dos… Oana Hăineală fu aleasă, ilegal, prin votul „interimarului” Daniel Morar, cu 10 voturi contra 9, deşi dacă sluga de el şi Stăpânul Său – Traian Băsescu nu participau, Hăineala rămânea doar cu haina de pe ea. Dar, fiind haină şi la suflet şi avându-l, desigur, pe Naşu-n suflet fu aleasă. Ca procuror ce conduce judecătorii!
Şi totuşi, chiar dacă guvernarea USL se poartă cu mănuşi cu Măritul Guvernator – iar preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, făcu o gafă impardonabilă, demnă de Robertuţa Anastase, cerându-i binecuvântarea Măritului Guvernator pentru o lege pe care acesta ar fi trebuit doar s-o promulge sau s-o respingă -, revin, guvernarea USL-istă încă mai calcă-n străchini! Primul ministru Victor Ponta are mult de furcă, inclusiv cu oamenii lui din PSD, cocoţaţi în posturi ministeriale ori la cârma celor două camere (una Camera Deputaţilor, a PSD şi cealaltă, mai cârtitoare şi corectă, deocamdată, a PNL – Senatul). Numai că, la fel cu mai an, a ieşit lumea-n stradă, de data aceasta au început să se dezmeticească judecătorii. Şi, parţial, chiar procurorii. O doamnă judecător la CSM, Ghica, pre numele ei, a cam pierdut susţinerea judecătoriilor pe care le reprezintă şi nici altui judecător nu-i este prea bine. Încet-încet, se va face curăţenie în CSM şi chiar în Justiţia românească. Unde, deocamdată, nu există legi pentru aceia care-i bagă la pârnaie pe degeaba pe oamenii nevinovaţi. Aşa cum s-a întâmplat şi cu Oana Hăineală. Una vinovată şi şantajabilă.
Că de aia a vrut-o şefă peste CSM Guvernatorul Traian Băsescu. Iar madam Hăineală s-a trezit să dea drept la replică celor care-au afirmat că se chema mai înainte Hajnal. De parcă asta ar fi fost grozăvia, nu faptul că fusese aleasă preşedinte CSM ilegal. Şi, în plus, avea o condamnare mârşavă pe conştiinţă. Ori nu are conştiinţă chiar deloc. Şi atunci face precizarea cu Hajnal. Una nesemnificativă şi deloc discriminatorie. Întrucât la câtă maghiarizare s-a petrecut în Transilvania au fost şi români botezaţi astfel. Iar ea provine din Bacăul plin de o populaţie ce n-a fost nicicând maghiară, dar pe care şi-o revendică aiurea UDMR. Va mai curge multă apă pe Jii (căci şi pe aici am avut un nevinovat, pe Marcel Ţundrea, băgat la pârnaie de-a surda 12 Ani bătuţi pe muchie) şi pe Dâmboviţa până când vor dispare din Justiţie judecătorii şi procurorii corupţi. Cei cu Naşu-n suflet şi cu icoana Prea Cuvioasei Monica Macovei la rever nu dispar aşa. Cu una cu două!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here