CSS Târgu Jiu își reia activitatea sportivă

678

Ca orice club sportiv, CSS Târgu Jiu a fost greu încercat de pandemia de Covid-19. Efectele noului coronavirus se simt și acum în rândul sportivilor, antrenorilor și conducătorilor, dar activitatea va fi reluată în această săptămână. Echipele de baschet CSS Târgu Jiu Under 13 și CSS-CSM Târgu Jiu Under 16 vor debuta în acest weekend. Formațiile conduse de Renato Iuțălîm și Alexandru Gliga au jocuri la București, respectiv la Târgu-Jiu. ,,În acest an şcolar, la catedra de baschet, deja ne-am înscris cu cinci echipe, începând de la U13 până la U18 (n.r. – fără Under 17). Bineînţeles, continuăm acel protocol cu CSM Târgu Jiu, prin care dânşii ne susţin participarea în campionat a echipelor de Under 16 şi Under 18. Echipa Under 13 va avea primul turneu în deplasare, la Bucureşti, iar echipa Under 16 va juca la Târgu-Jiu, în Sala Voievod Litovoi. Tot timpul, orice antrenor are ca obiectiv ocuparea unui loc cât mai bun la turneul final. Avem obiective măreţe, cu toate că antrenamentele nu au fost la nivelul dorit din cauza faptului că nu am avut o perioadă mai lungă de pregătire. Cu toate acestea, ne gândim să ajungem cel puţin la un turneu semifinal. Vrem să menţinem tradiţia şi să ajungem cu cât mai multe echipe sus, la turneele finale. Avem încredere că vom ajunge acolo cu cât mai multe echipe. Să sperăm că vom avea o prestaţie similară, la toate categoriile de vârstă”, a declarat directorul de la CSS Târgu Jiu, Vlad Popa. Renato Iuţalîm, Radu Teodor, Alexandru Gliga şi Ionuţ Berca sunt antrenorii care conduc echipele de baschet. Din păcate, costurile pentru prevenirea Covid-19 rămân ridicate, iar oficialii cluburilor speră ca protocolul medical să fie schimbat.,,Deocamdată, nici bugetul nu este finalizat, dar aceste costuri sunt foarte mari, ţinând cont şi de numărul echipelor pe care le avem angrenate în competiţii. Totuşi, sperăm că se va ajunge la o înţelegere şi Ministerul Tineretului și Sportului împreună cu Ministerul Sănătății vor lua în considerare acele teste rapide, cel puţin pentru sportivii care participă la competiţii. Altfel, nu ştiu dacă toate cluburile vor putea face faţă din punct de vedere financiar”, a mai spus Popa. Directorul clubului a enumerat câțiva dintre jucătorii care s-au afirmat la CSS Târgu Jiu. ,,Avem reprezentanţi la echipa de baschet seniori la CSM Târgu Jiu: Mihai Bădiţă sau Răzvan Pavel sunt activi şi la Liga Naţională. Mai sunt Tudor Manciu și Teodor Grama. Avem şi sportivi care au plecat de la noi către alte cluburi din ţară: ca Octavian Ilie, care a plecat la Știința Bucureşti sau ‘cunoscutul’ Tudor Şomăcescu, care a făcut parte din lotul Under 13, la noi, şi apoi a plecat la U BT Cluj Napoca. După cum ştiţi, acum este la un colegiu în America. Perspectivele sunt mari pentru sportivii grupelor noastre”.

Luna martie, luna luptelor
Luptătorii de la CSS Târgu Jiu se pregătesc pentru mai multe întreceri în perioada următoare. Luna martie aduce șase competiții la care vor participa sportivii gorjeni: turnee de calificare la Cupa României, dar și campionate pentru cadeți, juniori și seniori. CSS Târgu Jiu are un protocol și cu CS Pandurii Târgu Jiu.
,,Avem ca obiectiv obţinerea unor medalii şi locuri pe podium şi am încredere totală în colegii mei că vor îndeplini obiectivele. În acest an competiţional, am realizat o dublă legitimare. Este vorba despre sportivii Andrei Fulger (18 ani) şi Constantin Nişulescu (17 ani). Să sperăm că va fi de bun augur pentru ambele cluburi”, a declarat directorul Vlad Popa. Gheorghe Munteanu, Rareș Voicescu și Sorin Vlădoiu sunt antrenorii care coordonează activitatea luptătorilor.

Secția de volei, în stand-by!
Dacă baschetul și luptele sunt disciplinele mai norocoase, secția de volei nu a intrat încă în pâine. De altfel, sezonul competițional ar putea fi compromis. ,,În afară de secţiile de lupte şi baschet, la Clubul Şcolar Sportiv Târgu Jiu există şi secţia de volei. Deocamdată, această secţie nu desfăşoară nicio activitate competiţională.
Au fost trimise referate către federaţii, în care s-au făcut înscrierile, pentru anumite categorii de vârstă. Federaţia Română de Volei a decis să înceapă competiţiile doar cu juniori 1 şi cadeţi. Aşteptăm un răspuns favorabil pentru toate competiţiile”, a spus Popa.Directorul de la CSS Târgu Jiu este și antrenor de volei, alături de Vasilica Păsărescu și Dinu Nicolae.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here