Criză şi secetă. Măsuri reparatorii

372

Cabinetul Ponta nu are numai grija administrării averii statului – o treabă deloc uşoară -, ci şi hârâielile la care-i supun opozanţii. Şi la opoziţie nu-i trecem doar pe portocalii ce ameninţaseră cu două moţiuni de cenzură. Mă rog, una fu depusă şi căzu cu mare succes în plenul Camerei Deputaţilor. A doua, cică pe Buget, a fost retrasă.

Nici cârtitorul de Dan Diaconescu nu se lasă, dând statul în judecată cică, vezi Doamne, nu i s-a dat câştig de cauză în licitaţia cu cântec de la combinatul Oltchim. Ba mai mult, el cere în instanţă anularea deciziei de excludere a sa în viitoarea acţiune, adică în procesul, de privatizare a Oltchim.
Culmea este că nici fostul preşedinte-jucător, actualul Guvernator al Coloniei numită încă România, Traian Băsescu nu-i la locul lui. Ba refuză semnarea, adică promulgarea legii mămicilor, al căror procent din leafă s-a ridicat de Guvernul Ponta de la 75% la 85%. Până,la urmă, s-a răzgândit şi a semnat-o. Aşa că, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a răsuflat uşurată, respectându-şi promisiunea. Dar şi despre intenţia Guvernului de a introduce un Bacalaureat profesional există opinii diverse. În toate mediile. Însuşi Traian Băsescu s-a sucit şi nu se mai grăbeşte să facă” ospătari şi tinichigii. Acum, cel supranumit „Zeus” nu mai vrea Bac-ul profesional, care-ar ajuta, realmente, mii de elevi. Unele publicaţii on-line afirmă că primul ministru Victor Ponta „îl sfidează” pe Băsescu şi cere, în continuare, cu tărie Bac-ul profesional. Premierul chiar a afirmat: „Din când în când, preşedintele îşi doreşte să fie prim-ministru!” Ceea ce nu este, în opinia noastră o sfidare, ci o poziţie demnă.
Ca să aruncăm o privire şi spre Bruxelles, acolo unde apele învolburate s-au mai liniştit ceva în privinţa României, să consemnăm o ştire: „În pofida crizei, Uniunea Europeană doreşte să continue politica de extindere.
Ne aşteaptă o nouă rectificare bugetară, pe planul vieţii economice interne. Guvernul USL ia în calcul creşterea plafonului de subvenţii pentru încălzirea populaţiei. În plus, la şedinţa de Guvern de ieri s-au luat în discuţie măsuri reparatorii, care să scoată agricultura din marasmul în care-au băgat-o foştii miniştri ai Agriculturii – Sebastian Fuia şi Valeriu Tabără. Ordinea lor nu mai contează!
Pe mine, unul, m-a uns la suflet declaraţia primului ministru, Victor Ponta, vizavi de cele două moţiuni simple ale PDL: „Au făcut două moţiuni, s-au făcut de râs cu amândouă, nu doar că nu au avut niciun argument de critică, ci pentru că ne-au dat nouă ocazia să le aducem aminte oamenilor ce au făcut ei rău şi pe educaţie şi pe agricultură”.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here