Criminal lăsat liber 13 ani! Până acum a mai făcut şi alte victime

294

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au reuşit să lase liber un criminal 13 ani, timp în care acesta a făcut şi alte victime. Incompetenţa anchetatorilor a determinat autorul să prindă curaj şi să atace din nou. Două crime oribile s-au petrecut în Gorj la interval de 12 ani şi, după modul de operare, s-a văzut că este vorba despre acelaşi autor.

Ce se întâmplă când un procuror lasă liber un criminal? Ei bine, criminalul atacă din nou, iar în palmaresul autorului în loc să-şi treacă o victimă, apar mai multe. În Gorj, o crimă a fost desluşită după 13 ani şi asta pentru că autorul a mai săvârşit şi alte omoruri. Modul de operare a fost acelaşi, iar acest lucru i-a pus pe gânduri pe anchetatori. Şi-au amintit că filmul crimei îl mai văzuseră undeva. În final, după 13 ani, criminalul şi-a recunoscut fapta.

Un bătrân este tâlhărit şi omorât
Din 7 septembrie 1999 în comuna Albeni a fost semănată teroarea. Un bătrân în vârstă de 72 de ani, pensionar şi care locuia singur, a fost victima unui criminal care umbla nestingherit. Aflase că Ion Răgălie, bătrânul pensionar strânsese bani pentru a-şi cumpăra un tractor. “Eu eram student la Timişoara când s-a petrecut crima. Am aflat că autorul a venit la poartă, i-a solicitat bătrânului o cană cu apă. Acesta i-a deschis, l-a poftit în curte şi i-a dat apă de la fântână. Noi locuim într-o zonă mai retrasă. Criminalul a profitat de acest lucru şi l-a întrebat pe bătrân unde sunt banii. N-a vrut să-i spună şi atunci l-a lovit. Se întâmpla seara”, a povestit Claudia Alexandrescu, nepoata victimei. A doua zi vecinii l-au găsit pe bătrân, lângă fântână, fără suflare, iar rudele au constatat că-i lipsea şi suma de 2.500 de lei pe care o strânsese să-şi cumpere un tractor.

Procuror: Bătrânul a murit accidental
Cum era normal, a urmat o anchetă în care procurorii au anchetat moartea bătrânului şi au stabilit că aceasta a fost accidentală, deşi avea lovituri la coaste, ochii scoşi şi capul zdrobit. Procurorul care s-a ocupat de caz în 1999, Gheorghe Roibu, era şi prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. El stabileşte că victima a murit în urma unor căderi repetate, nu că ar fi fost omorât. Autorul este lăsat liber şi îşi caută, evident, altă victimă. Şi tot în 7 septembrie, însă în anul 2011, pe malului Jiului din Târgu-Jiu este găsit mort un alt bărbat, cu coastele zdrobite, ochii scoşi şi capul zdrobit. Mobilul crimei, tot jaful! Bărbatul a fost deposedat de o sumă mică de bani. Anchetatorii îşi amintesc că acest mod de operare l-au mai văzut undeva. De această dată reuşesc să prindă autorul. El se numeşte Marinel Hodoiu, are 42 de ani din localitatea Prigoria, fără familie şi care şi-a petrecut viaţa mai mult în puşcărie pentru diverse tâlhării.

Criminalul a recunoscut fapta!
Procurorul care s-a ocupat de ultima crimă şi-a amintit că acelaşi mod de operare l-a mai întâlnit într-un dosar. Deşi nu s-a ocupat de acel omor, solicită să-i fie adusă cauza din 1999 care era deja închisă. Îl audiază pe autorul ultimei crime şi în legătură cu cea petrecută în 1999. Erau câteva coincidenţe peste care nu putea trece. Victimele erau omorâte în acelaşi fel, pentru acelaşi lucru şi chiar în aceeaşi zi, ambele petrecându-se în ajunul zilei de Sfânta Marie a Mică, pe 7 septembrie. Care este raţiunea acestei zile, numai criminalul o ştie.
Cert este că la reconstituirea crimei săvârşite în urmă cu 13 ani, care a avut loc în urmă cu aproximativ trei săptămâni în Albeni, criminalul a recunoscut fapta: “S-a făcut o reconstituire şi vă daţi seama că s-a strâns tot satul. Atunci am văzut cum criminalul a recunoscut fapta, cu câtă nonşalanţă spunea că l-a omorât pe bătrân, zâmbea ironic. A indicat la fântână exact cum a făcut. Pentru familia bătrânului a fost un moment în care s-au răscolit amintirile triste, dar bine că s-a aflat şi după 13 ani, adevărul”, a declarat Dumitru Cornea, primarul comunei Albeni. Pentru ultima crimă, autorul a fost deja condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Pentru crima petrecută în urma cu 13 ani, rudele victimei încă aşteaptă o finalitate a dosarului şi, evident, o condamnare.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here