Crețan, câștigător din nou în fața lui Rușeț și Pecingină

445

Șansele de înființare a Sindicatului Mine Energie Rovinari sunt la fel de mari în prezent, adică nule, ca și în cazul Sindicatului Mine Energie Oltenia, după ce instanța de judecată a respins și acest demers inițiat de lideri sindicali desprinși din Federația Națională Mine Energie pentru a forma un sindicat nou și puternic în Complexul Energetic Oltenia.

Sindicatul Lignitul Oltenia, condus de Constantin Crețan, a intervenit în procesul de autorizare la instanță a SMER și, conform acestuia, a și reușit blocarea înființării sindicatului ce urma să fie condus de Gabriel Căldărușe și Ion Rușeț, cei doi fiind sprijiniți în demersurile lor juridice de avocatul Gheorghe Pecingină.
Crețan a contestat anterior și modalitatea de înființare a SMEO și a avut și atunci câștig de cauză, el afirmând acum că poate să îi învețe pe cei amintiți anterior cum să procedeze pentru a avea constituit legal sindicatul pe care și-l doresc. “S-au făcut de râs încă odată și nu știu dacă ei ar trebui să se mai implice într-o astfel de acțiune pe viitor pentru că au arătat foarte clar că nu sunt în stare să înființeze un sindicat, dar apoi să îl mai și conducă. Ei vor să fie lideri, să conducă mii de oameni, dar nu sunt în stare să înființeze legal un sindicat cu care să îi reprezinte pe mineri și energeticieni. Să vină la mine să îi învăț pentru că eu nu am cartea lor, dar astfel de procese nu am pierdut niciodată!”, afirmă Crețan.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here