Craiova, primul punct la Botoşani

690

După două înfrângeri consecutive în campionat, Universitatea a revenit din Grecia direct la Botoşani, unde a bifat prima remiză de pe terenul moldovenilor. Stadionul din localitate părea blestemat pentru olteni înaintea confruntării de duminică, ,,juveţii” nereuşind până acum să plece neînvinşi de pe arena cu pricina. Se părea că o să continue chinul pentru Papură şi compania. După doar 28 de secunde, Golofca deschidea scorul, apărarea visătoare a Craiovei fiind făcută şah-mat de fostul stelist. Cu Fortes în afara lotului şi Roman pe bancă, ,,Ştiinţa” a încercat să mizeze pe entuziasmul lui Markovic în ofensivă, dar tânărul atacant nu a rezistat decât o jumătate de oră în teren. La oaspeţi a debutat şi fundaşul Mihai Bălaşa, care la pauză l-a înlocuit pe accidentatul Kelic. Doljenii au anulat avantajul echipei lui Marius Croitoru până la intrarea la cabine. Bancu a marcat în minutul 29, după ce a fructificat o centrare excelentă a lui Martic. În partea a doua Craiova s-a mişcat mai bine, dar ocaziile mari au întârziat să apară. În flancul stâng, Mihăilă a făcut ce a vrut cu apărarea moldovenilor, dar nu a reuşit în două rânduri să găsească drumul spre gol (`53, `77). Gazdele au avut o oportunitate mare să respecte tradiţia confruntărilor directe chiar în ultimul minut, dar lovitura liberă executată de Rodriguez s-a dus în zidul oltenilor. Ambele echipe au acumulat 10 puncte după acest meci.
Universitatea Craiova: Pigliacelli – Martic (`46, Bălaşa), Kelic, Acka, Bancu – Ivanov, Mateiu, Cicâldău – Ioniţă (`68, Bărbuţ), Markovic (`30, Roman), Mihăilă. Rezerve: L. Popescu – Vătăjelu, Qaka, Cosntantin. Antrenor: Corneliu Papură.
FC Botoşani: Pap – Harut, Miron, Chindriş, Ţigănaşu (`46, Holzmann) – Rodriguez, Papa – Ashkovski, Golofca (`78, Andronic), Florescu – Ofosu (`65, Cimpanu). Rezerve: Hankic – Patache, Piţian, Ebenhofer. Antrenor: Marius Croitoru.

,,Juveţii”, mulţumiţi cu remiza
După o perioadă în care echipa a evoluat pe două fronturi, antrenorul şi jucătorii Craiovei au apreciat că rezultatul de egalitate este unul bun, fiind obţinut pe un teren dificil. ,,Am arătat un potențial bun, o echipă care nu și-a pierdut niciodată echilibrul mental și am reușit să egalăm. După, ambele echipe puteau să înscrie și a rezultat un meci frumos. Am reușit o premieră, că nu luasem niciun punct pe terenul Botoșaniului și este un lucru îmbucurător. S-a cunoscut totuși că am jucat acum trei zile un meci fantastic și asta și-a pus amprenta asupra prospețimii jucătorilor”, a declarat principalul Corneliu Papură.,,Se vede că suntem obosiți. Suntem 8-9 jucători care am evoluat în aproape toate meciurile și acest lucru se simte. Să joci într-o lună și ceva 9-10 meciuri este foarte greu. Suntem bucuroși că nu ne-am accidentat și că nu am pierdut astăzi aici. O să vină și victoriile, dar a fost greu, pentru că am jucat din trei în trei zile”, a spus căpitanul Nicuşor Bancu. ,,Dacă începeam jocul așa cum am evoluat în partea a doua și ultimele minute din prima repriză atunci scorul era altul. S-a acumulat o oarecare oboseală, dar nu trebuie să fie o scuză din partea noastră. Cred că astăzi fiecare jucător a dat totul pe teren. Dacă vom trata meciul cu Astra cum am făcut-o astăzi după minutul 20, cu siguranță, ne vom impune”, a adăugat Alex Cicâldău. Craiova are trei succese, două înfrângeri şi un egal după primele şase runde.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here