Craiova, din nou în semifinalele Cupei

798

Universitatea Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei României și rămâne principala favorită la trofeu în acest an. După două înfrângeri în campionat cu Chindia, doljenii au învins, în sfârșit, formația lui Emil Săndoi, într-un joc disputat la Buzău. Singurul gol al confruntării a fost marcat de Alexandru Cîmpanu în minutul 25. Până atunci, oltenii au tras o sperietură în minutul 8, când Iacob a lovit transversala. În partea secundă, vizitatorii s-au aflat la cârma meciului, dar nu au avut parte de un final liniștit din cauza ratărilor. Ivan (47), Cîmpanu (80) și Tudorie (87) au irosit oportunități uriașe, dar Știința a ajuns din nou în semifinale. „Am avut multe ocazii, am ratat mult. Cred că puteam închide jocul mai devreme, dar este OK. Măcar am înscris din acțiune, dar trebuie să fim mai incisivi în fața porții. Acum avem probleme în ultima treime, știm asta. Bănuiesc că jucătorii au nevoie de mai multă încredere, reușim să ne creăm ocazii și ne apropiem ușor de careul advers, dar apoi trebuie să finalizăm ocaziile. Vreau să îi urez ‘La mulți ani!’ lui Emil Săndoi. I-am făcut un cadou sâmbătă, dar astăzi a fost rândul nostru. În astfel de meciuri, un penalti contează, dacă deschizi scorul din unul poți să îți faci meciul mult mai ușor. Dar nu putem schimba nimic”, a declarat antrenorul Craiovei, Marinos Ouzounidis, după meci. „Era important să ne calificăm, anul ăsta putem să câștigăm Cupa și să facem mai mult în campionat. Nu știu dacă suntem favoriți, dar ne dorim foarte mult. Ne-am creat destule ocazii de gol și cred că este o victorie meritată. În campionat am avut probleme. Părerea mea este că, dacă reușim să marcăm, adversarul se desface și marcăm mai multe goluri. Dacă nu marcăm, atunci apar problemele. Eu i-am spus lui Horia că stau pentru că sunt lovit, nu am protestat. I-am spus că mă ridic imediat”, a spus și apărătorul Marius Constantin. Emil Săndoi a împlinit 56 de ani pe 1 martie și a primit un cadou de la căpitanul Universității, Nicușor Bancu. Antrenorul Chindiei a declarat că succesul oltenilor a fost meritat. „Le mulţumesc pentru tricou. Mi-aş fi dorit să nu fie trecută vârsta. Craiova este sufletul meu, cât am antrenat acolo am făcut multe. Dacă mă întorc la Craiova? Cine ştie, în viață totul este posibil! Îmi doream un rezultat pozitiv, din păcate, nu a fost să fie. Am făcut noi cadou golul lor, e inadmisibil să faci o asemenea eroare. Am încercat să menajez o serie de jucători şi asta a ieşit. În a doua repriză, Craiova a gestionat bine rezultatul. Au jucători de mare calitate, în rest, au fost puţine ocazii, dar nu foarte clare, părerea mea. Am făcut toate schimbările pe care puteam să le fac. Pe câţiva i-am lăsat acasă. Avem meci cu Sepsi, m-am gândit și la el. Dar nu înseamnă că nu mi-am dorit victoria. Am mizat pe dăruirea unor jucători care au jucat mai puţin”, a declarat tehnicianul gazdelor.
Universitatea Craiova a câștigat Cupa României în 2018.

Chindia Târgoviște – Universitatea Craiova 0-1 (0-1)
Chindia: Moldovan – Căpuşă, Piţian, Celea, Kocic – Iacob (35, Dulca), Dumitraşcu – Yameogo, Atanase (35, Neguț), Diaz – Berisha. Antrenor: Emil Săndoi.
Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, M.Constantin, Bancu – Mateiu, Screciu (41, Bic), Nistor – Cîmpanu, Ivan (75, Tudorie), Baiaram (75, Camara). Antrenor: Marinos Ouzounidis
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here