Corupţia învinsă! De cartea puşcăriaşului Ionel Manţog

416

Câtă vreme a zburdat prin Gorj – ca preşedinte al Organizaţiei judeţene PDL – ori cât a funcţionat ca secretar de stat Ionel Manţog a fost un tip respectat. Evident, de prieteni şi de toţi aceia care aveau, şi ei acolo, un cât de mic profit din partea dărniciei sale. Şi eu am un prieten, ba chiar doi care-l regretă. Câtă lume îl bârfea – şi nu puţină -, totuşi, Ionel Manţog se mai ţinea şi de cuvânt. Cel puţin aşa pretind cei doi.

Acum să nu o luăm ca pe regulă. Am cunoscut o distinsă doamnă – jurnalista Mariana Medrega, fondatoare parcă dar şi director al săptămânalului „Timpul”. Domnia sa a scris ceva despre unul certat cu legea şi cu bunul simţ, de o lăcomie comparabilă cu a lui Ionel Manţog. Numitul profitor – jurist de meserie – avea prostul obicei să de-an judecată ziariştii ce-i mai arătau şi greşelile sale, adică furtişagurile. Cum s-ar zice, îi băteau obrazul şi-i arătau lungul nasului. Ei bine, a dat-o în judecată şi pe Mariana Medrega. Cerându-i daune materiale 100 milioane de lei, la nivelul anului 2009. Mult, veţi zice.
Ce credeţi că s-a întâmplat? Din spusele doamnei Mariana, am aflat că a sunat-o Ionel Manţog însuşi. A invitat-o la domnia sa la birou şi i-a explicat că el are interes ca ea să piardă procesul. Dacă au fost interese politice sau materiale, nici nu mai contează! Reprezentantele sexului frumos sunt mai slabe de Înger. Ionel Manţog a scos din portofel 300 de euro şi i-a promis că toată paguba o va plăti el! Doamna Mariana Medrega nu s-a mai apărat, străduindu-se să piardă procesul cu juristul. Apoi a stat cuminte. Numai că Ionel Manţog nu s-a ţinut de cuvânt şi, între timp, cele 100 milioane de lei ajunseseră 148. Datorită penalităţilor. Iar Ionel Manţog n-a mai răspuns la telefoanele doamnei Mariana!
Dintr-un comunicat al ANP – Autoritatea naţională a Penitenciarelor – am aflat ceea ce ştiam demult. Fostul om politic, fostul secretar de stat, fost scăpat din mai multe dosare penale şi dintr-un accident mortal pe când nu avea carnet de conducere – fiindu-i suspendat, dar putea şofa pe motiv că dăduse Poliţia în judecată – şi-a frânt gâtul/libertatea abia pe vreo câţiva ani în Dosarul strămutaţilor de lux.
Şi ANP se laudă că puşcăriaşii ei se reeducă scriind. Nu scrisori acasă, nici scrisori de dragoste – fiind săriţi de vârstă şi de pe fix! -, ci scriu veritabile cărţi. Aşa, de-o pildă, musiu Ionel Manţog ne va povesti cum devine chestia cu corupţia. Ca unul care ştie cum se mănâncă. Ba mai mult, va câştiga şi 30 de zile de libertate. Deci se va elibera ceva mai devreme.
Dacă ex-ministrul Educaţiei – Daniel Funeriu – nu avea proasta inspiraţie să modifice Legea ne pomeneam că Ionel Manţog şi-ar fi dat doctoratul în disciplina ştiinţifică numită „Corupţie”. Daniel Funeriu – ca portocaliu – n-a bănuit că legea lui, care cere trei ani de frecvenţă la doctoranzi, îi va crea greutăţi insurmontabile amicului de partid Ionel Manţog. Nu-i aşa că în tot răul e şi un bine?!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here