Copiii criminalului din Dragoteşti rămân la bunici

340

mihai mituica criminal dragotesti 2 insDoi copii din Dragoteşti, în vârstă de 4 şi 8 ani, au rămas orfani după ce tatăl lor le-a ucis mama, pe data de 24 august 2011. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj s-a autosesizat în acest caz, demarând o anchetă. Deşi, iniţial, minorii au rămas în grija unei mătuşi, ulterior s-a stabilit ca aceştia să fie crescuţi de bunicii paterni.

Crima de la Dragoteşti, din 24 august, a zguduit întreaga comunitate. Nimeni nu a înţeles cum s-a putut întâmpla respectiva tragedie. Şi mai dramatic decât atât este faptul în urma acestei întâmplări au rămas fără părinţi doi minori de 4 şi 8 ani. Specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj s-au autosesizat imediat şi le-au oferit consiliere psihologică celor doi micuţi. Încă de la început reprezentanţii DGASPC Gorj au precizat că, de regulă, în astfel de cazuri familia lărgită – unchi, bunici – se implică în creşterea minorilor. Şi la Dragoteşti s-a întâmplat la fel. Familia a fost receptivă. Toţi membri ei s-au arătat dornici să se ocupe de micuţi. Iniţial aceştia au rămas la o mătuşă şi au stat acolo până s-au liniştit. Ulterior s-a stabilit că cei doi minori vor fi crescuţi şi educaţi de bunicii din partea tatălui. “În cazul minorilor rămaşi orfani în urma crimei de la Dragoteşti suntem în instituire a măsurii de protecţie la bunicii paterni”, a precizat Ninela Natalia Gruia, director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Remember!

Reamintim că în dimineaţa zilei de 24 august, un apel la 112 anunţa faptul că Dan Mituică şi-a omorât soţia cu o lovitură de secure. Bărbatul era cunoscut ca având probleme de sănătate şi urma un tratament în acest sens. El va fi acum supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă avea discernământ în momentul în care a ucis-o pe mama celor doi băieţi ai săi.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here