Consiliera juridică Michi, comisar şef adjunct interimar al CJPC Gorj

391

Consiliera juridică a CJPC Gorj, Anca Daniela Michi, a primit joi ordinul de numire în funcţia de comisar şef al instituţiei, pe o perioadă de interimat. Asta, în condiţiile în care fosta ocupantă a postului, Rodica Braia, a intrat brusc în concediu medical. Se bănuieşte însă că Anca Daniela Michi va ocupa funcţia până la organizarea concursului, la care se doreşte participarea Mihaelei Răducan, Braia dorind să se pensioneze pe caz de boală. Mădălin Giurcău deţine şi el o hotărâre definitvă şi executorie privind repunere sa pe postul de comisar şef CJPC, dar ANPC-ul nu ţine cont de aceasta.

Ordinul de numire a noului comisar a ajuns pe faxul Prefecturii Gorj joi după-amiaza, fiind o supriză pentru reprezentanţii instituţiei care ştiau de reorganizarea prin Hotărâre de Guvern a Comisariatelor pentru Protecţia Consumatorului, acum Gorjul depinzând de comisariatul regional din Dolj. Jurista CJPC Gorj ajunge astfel comisar şef adjunct al instituţiei, Braia nedorin postul, în timp ce Mihaela Răducan şi Elena Cojocaru au probleme cu legalitatea la serviciu.

Răducan şi Cojocaru, nu pot promova din cauza instanţei
De altfel, în aprilie 2012, comisarii Mihaela Răducan şi Cojocaru Elena au introdus acţiune în instanţă solicitând supendarea executării actului administrativ, dispus de fostul comisar şef Mădălin Giurcăiu care le-a eliberat din funcţie în urma calificativului nesatisfăcător primit. Ulterior, prin deciziile emise în luna mai 2012 de către comisarul şef interimar Braia Rodica şi de către consilier juridic Anca Michi, au fost revocate actele administrative emise de Giurcău, cele două revenind la muncă deşi erau în preaviz.
Cei doi funcţionari publici au solicitat imediat renunţarea la acţiune privind supendarea actelor administrative. Curios este faptul că, între timp, Răducan şi Cojocaru, au solicitat în instanţă prin două noi dosare, ce se vor judeca în septembrie, anularea acum a actelor administrative emise de Giurcău. În baza căror acte Răducan şi Cojocaru sunt acum la muncă, ne întrebăm acum, mai ales că se vehiculează că Răducan mai doreşte revenirea sa pe funcţia de conducere după ce îşi rezolvă problema din instanţă.

Michi recunoaşte numirea sa în funcţie
Consilierul juridic Anca Daniela Michi, recunoaşte faptul că joi a primit ordinul de numire în funcţia de comisar şef, pe o durată nedeterminată. “Este un ordin de numire prin care, eu am luat atribuţiile de comisar şef pe o perioadă nedeterminată până la momentul în care se va întoarce Rodica Braia din concediul medical. Am acceptat pentru buna desfăşurare a activităţii instituţiei”.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here