Conflict aplanat de polițiștii locali

436

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a intervenit în seara zilei de 02.10.2016, pentru aplanarea unui conflict declanșat de două persoane, tată și fiu, în zona Piața Mică.

Scandalul a fost observat la timp de un echipaj mobil al Serviciului de Ordine Publică, aflat în patrulare, potrivit planului de ordine și siguranță publică și a itinerariilor de patrulare stabilite, în fața sectorului de flori. În timpul misiunii, polițiștii locali au observat că tânărul recalcitrant a apelat la violență atacând un client, aflat la fața locului. Autorul altercației a fugit la apariția echipajului Poliției Locale, fiind reținut inițial doar tatăl tânărului. Ulterior, cu ajutorul unor martori, fiul bărbatului a fost imobilizat în fața bisericii din Piața 9 Mai și apoi încătușat.
Cei doi bărbați au fost conduși la sediul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu pentru legitimare și apoi predați Inspectoratului Județean de Poliție, în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii locali, la dispoziția cetățeanului
Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu își desfășoară activitatea conform prevederilor Legii nr.155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, fiind în permanență la dispoziția cetățeanului și pregătită în orice moment de acțiuni și intervenție.
Obiectivul prioritar al compartimentelor de ordine publică din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu-Jiu îl constituie asigurarea unui climat de siguranță a cetățeanului, prevenirea și sancționarea faptelor contravenționale cu impact negativ. Permanent, echipajele instituției acționează pentru prevenirea și descoperirea faptelor antisociale, constatarea și aplicarea sancțiunilor privind încălcarea normelor de conviețuire socială, stabilite prin legi și alte acte normative date în competență.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here