Condescu nu se lasă: Sindicatele au făcut întâmpinare în dosarul cu CE Turceni

332

deschidereSăptămâna aceasta, sindicatele din Turceni, chemate la bară de conducerea Complexului Energetic din localitate, au făcut întâmpinare la instanţă în dosarul care va avea primul termen vinerea viitoare. În paralel cu demersul sindicatelor prin apărători, sindicalistul Marin Condescu, enervat de faptul că administraţiile încep să se coalizeze ca să lase organizaţiile sindicale fără bani, a chemat joi la ordine, iar, sindicaliştii, pentru a trasa modalităţile de stopare a acţiunii puse pe rolul Tribunalului Gorj. Condescu discută şi de găsirea unui canal spre completul care a fost stabilit pentru a judeca această cauză, judecătoarea Nicoleta Bădiţa, fiind luată în colimator.

Pierderea beneficiilor financiare şi demersul CE Turceni împotriva sindicatelor de aici, lucru făcut public de Gorjeanul, au încins la maxim spiritele în unitatea energetică dar şi în afara ei. Nu numai sindicaliştii s-au arătat surprinşi că scandalul a fost făcut public, la fel de nemulţumit s-a arătat Marin Condescu, dar şi administraţiile celor trei unităţi vizate de acest scandal mocnit. Asta deoarece, în acest context, nimeni nu mai poate da înapoi, nici administraţia CE Turceni, nici SNLO-ul, care i-a luat urma, şi nici Complexul Energetic Rovinari care trebuie să ia o decizie în acest sens, indiferent de costuri. Nici sindicatele nu mai pot da înapoi, pentru mulţi dintre sindicalişti neacordarea celor 6,5 la mie din fondul de salarii fiind motivul pentru care refuză acum orice discuţii cu administraţia CE Turceni.

Pregătesc apărarea

Printre desele discuţii cu Marin Condescu şi căutarea “trădătorilor”, sindicaliştii şi-au pregătit apărarea în procesul cu CE Turceni, care va avea loc pe 10 februarie. S-a redactat şi o întâmpinare, în cuprinsul căreia sindicatele, intimate în dosar, au încercat să demonteze argumentele pe baza cărora s-a fundamentat cererea de chemare în judecată a petentei-Complexul Energetic Turceni. În cuprinsul întâmpinării sindicatele au încercat, cu siguranţă, să explice instanţei de judecată că acordarea banilor s-a făcut până acum pe o convenţie, care prin ea însăşi este o legea a părţilor. Se subliniază, de asemenea, că Legea nr. 62/2011 a dialogului social nu ar interzice, în mod expres, acordarea unor sume de bani de la administraţie la sindicate. Întâmpinarea în cauză nu însă are puterea de a stopa procesul pe rol, iar aceste argumente pot fi cu uşurinţă demontate de un avocat priceput.

Condescu vrea să îngenuncheze CE Turceni

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, Marin Condescu, vrea să fie convins însă că acţiunea în instanţă iniţiată de CE Turceni nu va avea sorţi de izbândă. Este conştient că o victorie va declanşa o întreagă avalanşă de acţiuni similare, CE Rovinari şi SNLO fiind obligate să percuteze şi ele cu câte o acţiune împotriva sindicatelor. Din acest motiv, a solicitat o nouă întrevedere joi cu sindicaliştii, Marin Golea şi Eugen Iovan, fiind primii chemaţi la ordin.

Intervenţii la completul lui Bădiţa

Completul care va fi judecat vinerea viitoare procesul de la Tribunalul Gorj, “CE Turceni versus Sindicatele” este format din Nicoleta Bădiţa, în calitate de judecător, şi din doi asistenţi judiciari: Eleonora Băloi şi Dragoş Cristian Popa. Aceste informaţii sunt cunoscute însă şi de Condescu care ar încerca, se vehiculează, să influenţeze instanţa prin preşedintele Stelian Ulmet. Asta deoarece judecătoarea Bădiţa ar fi destul de ascultătoare la solicitările şefului său. Adevărat sau nu, cert este că miza procesului este foarte importantă pentru Condescu. Să nu uităm că sindicalistul-şef are deja pe una dintre odrasle, asistent judiciar la Tribunalul Gorj.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here