Condescu, mai bun ca miliţianul Igaş!

438

foto predo 2De vreo câteva zile circulă vestea că ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, are studii precare. Şi că n-ar fi chiar analfabet, cum cred unii despre majoritatea membrilor guvernului Băsescu-Boc.

Nişte gazetari de pe la postul Realitatea TV au descoperit că finuţul marelui mahăr de Arad şi de PDL – Gheorghe Falcă, mai cunoscut ca apropiat al Băsescului, nu prea le are cu cartea.

Şi se mai spune că liceul l-ar fi terminat pe la vârsta fragedă de 24 de ani, iar aşazisa facultate din CV-ul său portocaliu n-ar fi nici aia cuşeră. Şi că ar fi fost una la fără frecvenţă, pe la Arad. La o universitate unde rector era un alt portocaliu şi „pretin” cu el. Gurile rele susţin că ministraşul Igaş ar fi un parvenit fără studii. Nu cumva aşa ceva căuta Băsescu pentru miliţieni? Se prea poate ca Igaş cel neşcolit şi care se laudă că s-a născut pe aceeaşi stradă dintr-un orăşel arădean cu Victor Ponta, să fie chiar ăl mai indicat comandant peste miliţieni, dar ce ne facem că tot el conduce şi Administraţia unei ţări aflată în disoluţie?

Dacă ar fi avut „la bază” măcar un liceu ca lumea nu apela la relaţia cu rectoraşul portocaliu de Arad ca să se facă şi el studinte. Şi ar fi mers la Herculane, altă urbe mititică dar cu universitate. Unde-ar fi fost coleg, nu de bancă, ci de obţinut diplomă pe bază de şpagă cu gorjeanul Marinică Condescu(scuzaţi cacofonia intenţionată!). Acum, să stăm strâmb şi să judecăm drept. Nu cumva Marinică Condescu, care, n-aşa, cum se spune pe la ţară, e tot portocaliu, ar fi fost mai breaz ca ministru al Administraţiei şi Internelor decât musiu Igaş? Şi atunci, dacă da, am găsit şi explicaţia. Condescu i-a avut ca dascăli, la Herculane, pe gorjenii prof. univ. dr. Ion Bodunescu şi pe prof. univ. dr. Ion Sanda, doi oameni cu carte şi la care nici măcar Marin Condescu nu lua examenele fără să ştie măcar cum îl cheamă.

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here