Condescu face cărţile pe Colegiul 1 de Senat

328

Sindicalistul Marin Condescu nu se dezminte. Pentru că o parte din jocurile făcute în campania electorală din 2008, alături de Ionel Manţog, de data aceea, i-au ieşit, Condescu îşi foloseşte, din nou, influenţa pentru a stabili şi în 2012 candidaţii pe o parte dintre colegiile din Gorj. Cel mai mare joc îl face acum pentru stabilirea câştigătorului pe Colegiul 1 de Senat, unde, se vehiculează printre politicienii gorjeni, că ar fi făcut deja demersuri să-l scoată din cărţi pe candidatul PPDD Gorj, Ilie Petrescu. Petrescu a fost deja momit cu bani şi o funcţie în minerit pentru a-i lăsa cale liberă lui Dian Popescu, dar susţine că nu va renunţa la candidatură, în ciuda faptului că s-ar fi împrumutat iar la bancă şi pentru campania electorală din acest an.

Ilie Petrescu, prim-vicepreşedintele PPDD Gorj, pare că încurcă jocul lui Condescu de a-şi promova preferatul pe Colegiul 1 de Senat. Şi, interesant, este că nu o face pentru candidatul PDL, Ion Ruşeţ, ci pentru cel al USL, pentru liberalul Dian Popescu pe care sindicalistul îl vrea deputat. Petrescu, lipsit de banii necesari pentru a-şi susţine şi această campanie electorală, să nu uităm că în 2008 a apelat la un împrumut bancar pentru a putea concura pe Colegiul 1 de Deputaţi, iar banca nu şi-a achitat-o nici acum, este mai mult decât vulnerabil la acest capitol. Petrescu nu are bani, nu are un partid care să îl susţină financiar, şi-a pierdut susţinătorii afacerişti din Motru, după locale, şi nu are nici măcar un loc de muncă care să îl satisfacă. “Am ajuns şef formaţie de lucru, din senator”, i-a spus Petrescu, dezamăgit, lui Dian Popescu, duminică, la Crasna. A completat însă spunând că nu se va lăsa şi va candida la parlamentare, dar nu a precizat însă pe ce Colegiu…

Şi-a comandat afişele şi nu crede în trădarea lui Condescu
Întrebat dacă sunt adevărate cele discutate printre politicieni, adică faptul că ar fi fost momit cu sumă mare de bani şi cu o funcţie în minerit ca să nu candideze pe Colegiul 1 de Senat, asta de către Marin Condescu, Ilie Petrescu a negat. A menţionat că nu se vede trădat de Condescu şi că va candida în ciuda faptului că recunoaşte că i se pun piedici. Întrebat dacă are bani pentru campania electorală, Petrescu a menţionat că s-ar fi împrumutat “400 de milioane de lei(n.r. vechi) de la bancă pentru campania electorală” şi deja şi-ar fi comandat afişele pentru campanie. ,,Exclus să îl vedeţi pe Petrescu un om şoricel. Am afişele făcute, am bannerele făcute numai să îi dau drumul la muncă. Exclus să nu candidez. Eu din tot colegiul, din 30 de localităţi, în minim 20 va fi Petrescu în frunte. Domnul preşedinte Condescu nu va face o asemenea chestiune, ştie poziţia şi conexiunea pe care eu o am cu sindicatele şi cred că nu ar intra într-un joc de tipul ăsta”, a menţionat, Petrescu, duminică la Crasna, deşi s-a plâns, în stânga şi în dreapta, în ultimele zile, că a fost ofertat să nu mai candideze. Întrebat dacă are bani pentru campania electorală, Petrescu a recunoscut că s-a împrumutat. “Am 400 de milioane. Îmi sunt suficienţi pentru bannere şi afişe”, a explicat Petrescu, care l-a înţepat, în continuare, pe liberalul Dian Popescu.

Dian nu se dă susţinut de Condescu
Avantajat cel mai mult în jocul lui Condescu, discutat de politicieni, Dian Popescu s-a declarat detaşat de cele vehiculate la adresa sa şi a liderului de sindicat. Chiar a precizat că Condescu nu se afla în ţară duminică, şi că ar fi o greşeală ca sindicalistul să iasă public şi să declare că susţine un anume candidat. Să nu uităm că Marin Condescu a susţinut însă o parte dintre actualii parlamentari de Gorj, şi asta nu oficial, dar acum şi-a mai schimbat din opţiuni. Dacă în 2008 Condescu mergea “pe faţă” cu candidaţii PDL, acum pare mai ataşat de unii de la USL, şi mai puţin de cei de la PDL, unde Ruşeţ şi Militaru nu mai par în graţiile sindicalistului. Au rămas însă “în cărţi” senatorul Toni Greblă, prietenie cu Condescu care s-a menţinut, chiar şi amiciţia cu Scarlat Iriza şi mai nou cu Dian Popescu, toţi trei candidaţi importanţi ai USL la parlamentarele din decembrie. Nu există însă o susţinere “Condescu” pentru Ilie Petrescu, motiv pentru care acesta va fi, cu siguranţă, scos din joc. Întrebat, Dian Popescu, ce părere are despre zvonurile că Petrescu nu îi va mai fi contrcandidat pe Colegiul 1 de Senat, de vină fiind Condescu, liberalul şef a declarat: “nu mă interesează dacă va candida sau nu Petrescu. El este membru la PPDD, este decizia dânsului, este decizia partidului, pe mine nu mă interesează niciun candidat. Eu îmi fac propria mea campanie pe Colegiul 1 de Senat”. Chestionat apoi, dacă în opinia sa, Petrescu este sau nu un candidat redutabil, de temut, pentru el, şi ce s-ar întâmpla dacă prim-vicele PPDD Gorj îşi va retrage candidatura de pe Colegiul 1, Dian a menţionat: “dacă nu ar candida Petrescu, bănuiesc că ar fi altul. Nu ştiu. Din punctul meu de vedere Petrescu, acum patru ani, a tras PSD-ul cu 40 de procente în spate, ca şi candidat pe Colegiul 1 de Deputaţi, şi va trage şi PPDD-ul înapoi cu 6-7%”.

Liberalul ştie că Petrescu nu are bani
În ceea ce priveşte faptul că Petrescu nu are bani pentru a-şi susţine o campanie electorală pentru Senat, acest lucru nu este un secret pentru Dian Popescu care menţionează însă că acest aspect îl priveşte prea puţin. Asta, în condiţiile, în care Petrescu i-a spus, personal, că actualii şefi din minerit ai USL şi-au bătut joc de el făcându-l din fost senator un simplu şef de formaţie de lucru, în zona Motru. “Partea financiară a lui Petrescu nu mă interesează. Eu îi urez să aibă bani, îi urez succes şi să intre cu fruntea sus în campanie, nu demoralizat, că nu are resurse financiare cum au ceilalţi contracandidaţi”, a conchis Dian, sigur pe reuşitele sale pe Colegiul 1 de Senat. Pe acelaşi Colegiu candidează însă şi actualul senator PDL, Ion Ruşeţ, cotat şi el cu şanse de a reobţine al doilea mandat. Dian Popescu spune însă contrariul, menţionând că, în opinia sa, Ruşeţ va lua mult sub procentul obţinut în 2008 pe acelaşi Colegiu. Siguranţa lui Dian Popescu îi este dată de Condescu sau de primarii liberali cu care firma sa a făcut afaceri, acum cercetate de procurorii Parchetului Judeţean Gorj?! Rămâne de văzut…
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here