Condamnată după un accident mortal

1953

O gorjeancă a fost condamnată la închisoare cu suspendare de către magistrați, după ce a fost acuzată de procurori de ucidere din culpă, în urma unui accident mortal. Dorina Chercioiu a primit o pedeapsă de 2 ani, executarea acesteia fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani, timp în care femeia trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare. Ea are obligația, de asemenea, să presteze 70 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Săcelu sau la Primăria Crasna, în funcție de cum va decide Serviciul de Probațiune din cadrul Tribunalului Gorj.
Hotărârea Judecătoriei Novaci nu este definitivă, dar obligă firma de asigurări la care șoferița avea asigurarea de răspundere civilă auto să despăgubească rudele bărbatului care a murit în urma accidentului în care a fost implicată Chercioiu. „Obligă asigurătorul SC CITY INSURANCE SA, la plata a câte 50.000 Euro reprezentând daune morale către părţile civile Nicola Fabiana, Tuturiga Mihail-Aurel şi Manu Elena şi la plata a 966,96 lei către părţile civile Spitalul Clinic Judeţean de urgenţă Craiova şi 1274,69 lei către Serviciul de Ambulanţă Gorj”, a decis instanța.
În septembrie 2015, Dorina Chercioiu a avut neșansa să agațe cu mașina o scândură care era transportată pe șosea cu un cărucior de către Pantelimon Tuturigă. Bărbatul nu a fost atins de autoturism, dar a fost dezechilibrat și a căzut, lovindu-se grav la cap.
El a fost îngrijit inclusiv la spitalul din Craiova, dar eforturile medicilor de a-i mai salva viața au fost zadarnice.
Gelu Ionescu

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here