Condamnat după ce a tras cu pistolul deținut ilegal!

613

Verdict al instanței pentru un gorjean care în primăvară a produs un scandal într-o cârciumă din comuna Runcu. Constantin Cosmin Tivig, din Arcani, s-a luat la ceartă cu doi localnici, aceștia urcându-se până la urmă în mașină pentru a pleca în alt loc. Au fost însă urmăriți, iar Tivig s-a folosit de un pistol pe care îl avea asupra sa și a tras două focuri de armă pentru a-i speria pe “dușmanii” săi. Pistolul era unul cu gaz lacrimogen, dar era deținut ilegal, fiind adus din Germania fără acte. Între timp, bărbatul a ajuns pe mâna judecătorilor, în fața cărora și-a recunoscut faptele, ceea ce i-a adus o pedeapsă mai blândă.
“Condamnă inculpatul, la pedeapsa de 2 (două) luni închisoare. (…) Condamnă acelaşi inculpat, la pedeapsa de 4 luni închisoare. (…)contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul de două luni, pedeapsa rezultată fiind de 2 ani şi 2 luni închisoare. (…)Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni”, au decis magistrații, care l-au obligat pe inculpat să respecte mai multe condiții în perioada în care va fi sub supraveghere.
De asemenea, gorjeanul a fost obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității, arma pe care a folosit-o în scandalul din luna martie fiindu-i confiscată acum. Verdictul instanței poate fi atacat cu apel.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here