Condamnare pentru șoferul ucigaș de la Păltiniș

487

Verdict al magistraților Judecătoriei Târgu-Jiu în dosarul în care un rovinărean a fost judecat pentru că în iarnă a omorât doi pietoni, care traversau regulamentar, pe zebră, strada în zona Păltiniș din municipiul Târgu-Jiu. Rudele celor doi soți, care și-au pierdut viața în nenorocirea respectivă, au organizat recent chiar și un protest în oraș pentru a atrage atenția șoferilor asupra nevoii de a conduce atent și prudent, oricât de mult s-ar grăbi. Marius Mărgineanu a primit o condamnare de 2 ani, din care i-au fost deduse cele 24 de ore petrecute în spatele gratiilor în momentul în care a fost reținut imediat după producerea nenorocirii, precum și arestul preventiv dintre 21 ianuarie și 10 februarie. Instanța a menținut, de asemenea, măsura controlului judiciar dispus față de acesta până la pronunțarea unei sentințe definitive, verdictul de acum nefiind unul final.

În privința despăgubirilor, instanța a luat act că firma de asigurări a ajuns deja la o înțelegere cu rudele celor doi gorjeni decedați în iarnă, magistrații stabilind acum doar care sunt sumele cu care urmează să fie despăgubite unitățile medicale, care au acordat primul ajutor după producerea accidentului.

“Admite cererea părţii civile Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Obligă asigurătorul Societatea de Asigurare–Reasigurare City Insurance SA Bucureşti, la plata către partea civilă a sumei de 210,20 lei, cu dobânda legală aferentă până la data plăţii, cu titlu de despăgubiri. Admite cererea părţii civile Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. Obligă asigurătorul Societatea de Asigurare–Reasigurare City Insurance SA Bucureşti, la plata către partea civilă a sumei de 2067,58 lei, cu titlu de despăgubiri. Ia act de tranzacţia încheiată între asiguratorul Societatea de Asigurare–Reasigurare City Insurance SA Bucureşti şi părţile civile Murgu Nicolae Alin, Murgu Ioana Aurelia, Murgu Gheorghe Eugen, Murgu Silviu Ovidiu, Murgu Ana  Maria, concretizată prin contractul nr.3660/04.09.2017. Obligă inculpatul la 3000 lei, cheltuieli judiciare statului”, a decis instanța.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here