Condamnare în dosarul „șpagă la Morgă”

1125

Un angajat al Serviciului de Medicină Legală Gorj a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare într-un dosar în care a fost inculpat și acuzat de luare de mită. Ion Lădaru Luță este autopsier la SML Gorj, dar nu va mai presta meseria respectivă în urma deciziei luate de Curtea de Apel Craiova. Magistrații de aici l-au condamnat pe acesta la 2 ani de închisoare, cu suspendare, dar i-au interzis în același timp să mai practice și meseria de autopsier, hotărârea judecătorilor fiind una ce nu mai poate fi contestată.
„Condamnă inculpatul Lădaru Luţă Ion la pedeapsa de 2 ani închisoare şi interzicerea exercitării dreptului de a exercita profesia de autopsier, drept prevăzut de art. 66 al 1, lit. g C.P. ca pedeapsă complementară. În baza art. 65 al 1 C.P. interzice inculpatului exercitarea dreptului de a a exercita profesia de autopsier ca pedeapsă accesorie, drept prevăzut de art. 66 al 1 lit. g C.P. În baza art. 91 C.P. dispune suspendarea exercitării pedepsei de 2 ani închisoare pe durate termenului de supraveghere de 2 ani”, a stabilit instanța de judecată. Inițial, la Tribunalul Gorj, inculpatul primise o amendă de 6000 de lei, dar procurorii nu au fost de acord cu verdictul respectiv.
Judecătorii din cadrul Curții de Apel Craiova au mai stabilit ca inculpatul să fie nevoit să presteze și 60 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Târgu-Jiu. El nu are voie să plece de acasă mai mult de 5 zile fără să anunțe autoritățile judiciare și nici să părăsească teritoriul național fără încuviințarea instanței. Ion Lădaru Luță a fost trimis în judecată de procurorii gorjeni după ce a pretins și primit o mită de 150 de lei. El a fost reclamat de rudele unui mort pe care, ca autopsier, ar fi trebuit să îl toaleteze fără să pretindă vreun leu. Banii au fost ceruți însă de la o persoană care nu dispunea de ei și pentru care nu a mai rămas altă variantă decât cea a unui denunț la Parchet.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here