Concursul Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”

374
vieruÎn perioada 9-12 octombrie la Iaşi şi Chişinău, va avea loc concursul internaţional de poezie „Grigore Vieru”. Tinerii poeţi de până la 30 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România sau ai altor uniuni de creaţie şi care nu au volume individuale publicate se pot înscrie până pe 20 septembrie. Concursul este organizat de Editura „Princeps Edit”, Primăria Iaşi şi Primăria Chişinău. Competiţia îşi propune descoperirea şi sprijinirea tinerilor poeţi de limba română din România, Basarabia şi din toată diaspora.

Manuscrisele, constând într-un volum de autor care nu trebuie să depăşească 100 pagini, scrise pe computer, corp 14, în două exemplare, se vor trimite pe adresa: Editura „Princeps Edit” Iasi, Str. Păcurari nr 4, Cod 700515, Iaşi, jud. Iaşi, până la data de 20 septembrie a.c., data poştei.
Lucrările se vor juriza după un motto la propria alegere a concurentului şi care va fi trecut pe plicul depus la poştă şi pe fiecare pagină prezentată în concurs. Lucrările vor fi însoţite de un plic închis ce se va introduce în plicul mare cu lucrările şi va purta acelaşi motto, iar înăuntru datele personale ale concurentului: numele, data naşterii, profesia, adresa exactă, telefonul, e-mailul şi o scurtă prezentare a activităţii literare. Pe plicul mare, în loc de numele şi adresa concurentului se va trece doar motto-ul.
Juriul, format din personalităţi marcante ale literaturii române de dincoace şi de dincolo de Prut, va acorda următoarele premii:
Marele Premiu „Grigore Vieru”, constând în publicarea cărţii premiate în 500 exemplare;
-remiul I – 500 lei;
-Premiul II – 400 lei;
-Premiul III – 300 lei.
La acestea se vor adăuga premiile unor importante reviste literare din România şi din Republica Moldova.
Selecţie de Sorin Milcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here