Compania Raytheon a primit 559 milioane dolari pentru a produce interceptorii scutului SUA din România

637

Raytheon Company a anunţat luni că a primit un contract în valoare de 559,2 milioane de dolari pentru a produce, la Redstone Arsenal, în Huntsville, 44 de rachete ghidate de tip Standard Missile-3 Block IB, care urmează să fie instalate în România în cadrul scutului antirachetă din Europa în 2015.
Potrivit site-ului Al.com, Raytheon a făcut anunţul după ce Agenţia americană pentru apărare antirachetă (MDA) a emis contractul săptămâna trecută.

Contractul, aferent anului fiscal 2015, prevede producerea de rachete ghidate de tip Standard Missile-3 Block IB, folosite de către Marina americană (US Navy) împotriva ameninţării rachetelor balistice cu rază medie de acţiune, a precizat Raytheon.

Compania a adăugat că asamblarea rachetelor va avea loc la Redstone Arsenal, o instalaţie de producţie de rachete de tip SM-6 şi SM-3.

Raytheon urmează să producă 44 de interceptori de tip SM-3 Block IB, potrivit companiei, care a adaugă că MDA intenţionează să achiziţioneze până la 52 de astfel de rachete.

„Am demonstrat în mod constant calitatea (rachetelor de tip) SM-3 Block IB, iar acum comandanţii se concentrează asupra achiziţionării”, a declarat dr. Mitch Stevison, directorul programului Standard Missile-3, citat de companie. „Acest contract reflectă încrederea pe care MDA o are în această rachetă, în cadrul apărării regionale împotriva rachetelor balistice”, a apreciat el.

Raytheon a adăugat că acest tip de rachete a fost mobilizat pentru prima oară în 2014, iar instalarea ei în România, anul acesta, decurge conform programului, în cadrul celei de a doua părţi a Abordării adaptate în faze, planul american pentru apărarea antirachetă a Europei.

Potrivit Raytheon, SM-3 distruge rachete balistice în spaţiu folosind doar impactul, echivalent cu cel produs de un camion de zece tone la viteza de 966 de kilometri pe oră.

Până în prezent, peste 200 de rachete de tip SM-3 au fost livrate Statelor Unite şi Japoniei, iar SM-3 Block IIA decurge conform programului în vederea mobilizării pe mare şi pe uscat în Polonia, în 2018, a mai precizat Raytheon.

Compania are, la instalaţia de la Redstone, şi o linie de asamblare pentru rachete de tip SM-6. Acestea urmează să fie folosite pe 35 de nave aparţinând Marinei, potrivit unui anunţ de la începutul anului. Raytheon a sărbătorit producerea a celei de a 100-a rachete de tip SM-6 la Redstone anul trecut.
Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here