Comisia de Control a ANP cercetează: Biserica ortodoxă – “deţinutul” din Puşcăria Târgu Jiu !

1342

preot-penitenciarMă refer la Biserica Ortodoxă Română, care din păcate, la Penitenciarul Târgu Jiu este, deocamdată, nedreptăţită faţă de alte culte ori secte. Pur şi simplu, ceea ce i se întâmplă sau i se pune la cale Preotului capelan Mihai Groza este strigător la Cer. Şi numai exemplul cu 150 deţinuţi scoşi din puşcărie la o biserică evanghelică sau la Betania faţă de numai 20 de deţinuţi prezenţi de Înviere la slujba ortodoxă din puşcăria târgujiană ne arată că ortodoxia este aici sub obroc. Un fel de deţinut, desigur, vorbind la modul general.

Raluca Niţoiu vrea să plece!

Înainte de orice, să amintim că printre prietenii pe Facebook ai doamnei cu pagină veche, pe care e scris că este dispusă la dialog pe „orice (temă), numai nu PSD” se află liderul sindical Sorin Dumitraşcu. În fond, cinste lor iar de mirat nu ne mai miră nimic. Mai ales că Sorin Dumitraşcu, om de lume şi extrem de cultivat, a avut, cândva, o relaţie apropiată cu celebra Monica Macovei(PDL), fostă ministru al Justiţiei. Cât despre ateea Raluca Niţoiu mai aflăm că este şi adepta unor posibili satanişti de pe site-ul Alexandru Rotundu.blog: „Orice numai PSD nu”. Trecută prin funcţiile temporare de director adjunct pe educaţie, funcţie desfiinţată între timp, ba director interimar cu împuternicire şi ajunsă abia Şefă Serviciu Educaţie(coordonatoare a birourilor educaţie şi psihologie), Ralucăi Niţoiu i-a venit dor de ducă. Dar nu oricum şi în nici un caz cu tinicheaua de coadă. Cel puţin aşa i se destăinuia, zilele trecute, psiholoagei Raluca Dobriţan. Preurmărita penală – Raluca Dobriţan, care are casa la Drăguţeşti, în calea drumurilor spre şi dinspre Craiova ale Niţoaicei.

Acuzaţii nedrepte aduse Preotului capelan Mihail Groza

Printre aceia care-i fac zile fripte preotului capelan Mihai Groza se numără şi agentul (ortodox, după botez) Grigore Văduva. Se detaşează de apartenenţa la ortodoxie şi pentru că merge, însoţit de soţia proprie şi personală, pe la întâlnirile de taină ale pastorilor de alte credinţe pe la Braşov şi alte localităţi unde-s puternici aceştia. Oaspetele diverşilor pastori s-a simţit lezat de acuzaţiile pe bună dreptate ale Preotului Mihail Groza şi a început să se laude prin unitatea penitenciară că îl va bate pe preot. Madam Raluca Niţoiu a fost super-încântată de această declaraţie a sa, aşa cum s-a bucurat şi de invectivele folosite împotriva lui Mihail Groza de Ana Maria Stroe Ilinca – Şefa Birou Educaţie – şi domnia sa fiind semnatara tabelelor prozelite. DUSTER-ul directorului Ion Popescu a adus Comisia de specialitate a ANP. Grijuliu de felul lui, directorul Penitenciarului Târgu Jiu, ec. Ion Popescu, a comandat ca autoturismul marca DUSTER să fie spălat cu atenţie şi abia apoi trimis la Bucureşti. Nu ştim precis dacă în portbagaj au fost puse şi niscaiva produse eco ale albinuţelor sale truditoare din stupina ce-o deţine, ca bun gospodar, la Săcelu. Ori se afla acolo doar cricul cu care trage nădejde să se ridice tot mai sus. Chiar dacă Preotul Florin Smarandi, din partea Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor(ANP) nu se arată de acord cu demersul legal al Preotului capelan de a face publice necazurile pe care le întâmpină în desfăşurarea activităţii sale ecumenice în Penitenciarul Târgu Jiu să nu disperăm. O fi preacucernicul părinte Preot ANP-ist Florin Smarandi membru de specialitate în Comisia trimisă de la Bucureşti, dar nu el hotărăşte totul. În afară de domnia sa, Şefa Comisiei de Control este Cristina Dumitran şi o mai are în componenţă pe Andreea Neagoe. Iar doamna Cristina Neagoe este cunoscută pentru probitatea sa profesională şi obiectivitatea de care dă dovadă. Aşa, de pildă, în anul 2009, a găsit o serie de nereguli în activitatea Oanei Laiu, amanta Chestorului dr. Ioan Băla, cel recent demis de la cârma ANP, unde deţinea funcţia de director general. În anul 2009, Chestorul n-a luat niciun fel de măsuri în cazul amantei sale, Oana Laiu, în schimb pe Cristina Dumitran a costat-o, la acea vreme, funcţia de ofiţer în Corpul de Inspecţie al ANP.

Să se facă dreptate!

Cum Comisia sosită de la Bucureşti mai rămâne şi astăzi la Penitenciarul Târgu Jiu, iar noi suntem optimişti, sperăm să se facă dreptate. Iar Preotul capelan Mihail Groza, teolog ortodox, să-şi poată desfăşura pe mai departe activitatea. De asemenea, vinovaţii să dea seamă.

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here