Comisarul Giurcău, înlocuit la urgenţă de progresişti cu Braia

411

giurcau1Mădălin Giurcău a primit ieri o veste şoc pe faxul instituţiei, şeful Autorităţii Naţionale al Protecţiei Consumatorului(ANPC), decizând să îi întrerupă contractul de muncă, începând de luni, 2 aprilie. Decizia şefului ANPC a fost trimisă pe faxul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului(CJPC) Gorj, fiind semnată încă de vineri de Constantin Cerbulescu. Giurcău a luat la cunoştinţă abia luni, oficial decizia, deşi primarul de la Dragoteşti, Vili Pasăre, a ştiut de sâmbătă de schimbarea şefului OJPC Gorj, şi i-a strigat acest lucru demisului în conflictul avut la şedinţa UNPR de la Craiova.

Mădălin Giurcău a aflat sâmbătă, neoficial, că va fi demis din funcţie. Asta deoarece exact acest lucru i-a fost strigat de Vili Pasăre, la şedinţa UNPR-ului de la Craiova. De unde ştia însă Pasăre acest lucru? Probabil de la unul dintre liderii UNPR, care a şi contribuit la schimbare. Cert este că luni dimineaţa, Giurcău a primit şi vestea oficial, şi a şi luat la cunoştinţă în scris acest lucru, deşi hârtia în cauză îl va lăsa de luni nu numai în afara instituţiei ci chiar fără serviciu. Giurcău a plecat însă astăzi la Bucureşti, însoţit de un avocat, pentru a se confrunta cu şeful ANPC. După discuţia de astăzi cu Cerbulescu, Giurcău va face dezvăluiri în conferinţa de presă de luni, cel puţin aşa promitea ieri. În ce priveşte schimbarea lui Giurcău aceasta s-a făcut fără explicaţii, motivul scris fiind legat de unele probleme “de imagine” făcute instituţiei, la acest lucru contribuind şi sesizările din mass-media.

Giurcău la şedinţa UNPR de luni

După ce a primit documentul pe fax, Giurcău nu a luat distanţă de UNPR Gorj. Dimpotrivă, chiar s-a prezentat ieri la şedinţa de Birou Permanent Judeţean al UNPR, unde colegii săi trebuiau să numească un înlocuitor. Şi au făcut-o, stabilind, deocamdată, ca Rodica Braia, salariată a CJPC Gorj, să îi ia locul lui Giurcău începând cu data de 2 aprilie, în interimat. Asta până la organizarea unui concurs a cărui câştigător, sau mai bine zis candidat, să fie stabilit de conducerea UNPR Gorj.

Cine “l-a săpat” pe Giurcău?!

În ce priveşte săparea lui Giurcău în acest caz se discută de mai multe posibilităţi. De raportul făcut de progresiştii aflaţi la acel moment sub Morega, de sesizările ajunse la ANPC pe parcurs şi chiar de Ionel Manţog, care sâmbătă l-a şi despărţit pe Vili Pasăre de Giurcău, ambii intraţi într-un conflict pe această temă şi pe cea a candidaturii fratelui Daniel Giurcău la Primăria Teleşti.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here