Comisar de mediu, judecat pentru şpăgi primite în alimente

312

După ce luna trecută un poliţist din Fărcăşeşti a fost trimis în judecată pentru că a luat şpăgi de la localnici sunt formă de baxuri de bere, printre altele, acum i-a venit rândul unui comisar de la Garda de Mediu să fie tras la răspundere, în instanţă, pentru că a luat mită în bunuri alimentare sau combustibil pentru maşina sa.

Sumele nu sunt cine ştie ce, mai ales dacă ţinem cont că, de regulă, procurorii anticorupţie fac anchete în dosare cu prejudicii de la un milion de euro în sus. În cazul de faţă, comisarul Nicolae Babucea a „ciupit” şi el de pe la buticarii prinşi cu nereguli, cazul său fiind o nimic toată în comparaţie, de exemplu, cu al unora dintre angajaţii sistemului sanitar care le pretind din start pacienţilor anumite sume de bani pentru o intervenţie chirurgicală, sumele pretinse fiind mult mai mari decât ale „coruptului” de acum.
„În cursul anilor 2011 – 2012, inculpatul Babucea Nicolae, în calitate de comisar în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Gorj, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a pretins şi primit de la reprezentanţii a trei societăţi comerciale (denunţători în cauză) produse alimentare şi combustibil auto în valoare totală de 1.100 lei, cu titlu de mită, pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale cu ocazia controalelor efectuate sau pe care urma să le efectueze la firmele respective. De asemenea, în acelaşi scop, inculpatul Babucea Nicolae a mai pretins de la reprezentantul unei alte societăţi comerciale (denunţător în cauză) materiale de construcţii în valoare totală de 930 USD”, a precizat DNA într-un comunicat de presă. Cazul respectiv este singurul pe care procurorii DNA de la Târgu Jiu l-au finalizat anul acesta cu un rechizitoriu, de acum încolo anchetatorii urmând să intre în vacanţa de vară, una binemeritată după astfel de „eforturi”.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here