Coco Păun, cu pikamerul pe casa preotului Stoichin

433

La câteva luni după ce a reuşit să intre cu mare tam-tam în posesia unui palat ţigănesc din Meteor, faimosul Coco Păun revine în atenţia opiniei publice printr-un scandal asemănător, produs de această dată într-o zonă mai apropiată de centrul oraşului, chiar în zona Penitenciarului. De câteva săptămâni bune acesta a intrat în conflict cu un preot cu care a devenit vecin, amândoi luându-şi casele de la acelaşi proprietar. Eleodor Stoichin, preotul de la Spitalul Judeţean, a fost dat în judecată de fostul iubit al Biancăi Drăguşanu şi a fost obligat de instanţele de judecată să îşi demoleze 40 de cm din casă şi 8 cm din gardul care delimitează proprietăţile.

Slujitorul Domnului găseşte absurdă situaţia respectivă, la fel ca şi vecinii săi, însă s-a supus deciziei magistraţilor, care l-au obligat ca până în această dimineaţă la ora 9.30 să lase liber terenul lui Păun de orice sarcini. Preotul spune că de câteva zile bune s-a apucat să demoleze singur zidul exterior al casei sale pentru a-i face pe plac lui Păun, însă duminică seara, în zi de odihnă, s-a trezit cu acesta pe casa sa, dornic să dărâme mai repede ce e de demolat acolo. „A luat pikamerul şi s-a apucat să taie el din casă de parcă tăia feliile din tort. Mai era şi duminică seara, zi de sărbătoare. I-am spus să coboare de acolo, nu a vrut şi atunci am sunat la 112 ca să vină Poliţia. Eu nu mă apuc să mă cert cu el că ştiu cine este el şi nu mă încurc cu un aşa individ”, a menţionat preotul.
Poliţiştii veniţi la faţa locului au „mediat” conflictul, reuşind o aplanare a acestuia în sensul că Păun a părăsit zona cât a putut de repede pentru a nu fi filmat sau intervievat de jurnalişti, el refuzând să ofere vreun punct de vedere cu privire la cele întâmplate. Oamenii legii şi-au luat şi ei tălpăşiţa, fără să constate dacă Păun a intrat sau nu pe proprietatea preotului fără drept. În consecinţă, preotul Stoichin a mai sunat odată la 112 şi a cerut să fie un echipaj la faţa locului, dar poliţiştii care au venit acasă la el, aceiaşi de prima dată, i-au spus sec, pe un ton oficial, că îl vor sancţiona cu 500 de lei pentru că a apelat numărul unic de urgenţe fără un temei real. Preotul şi-a făcut cruce şi a scuipat în sân, fiind convins că la mijloc este ceva necurat. „Nu se poate ca tot eu să fiu cel sancţionat. Coco aduce aici tot felul de indivizi ciudaţi, după miezul nopţii vin nişte fete destul de deocheate ca şi comportament, pe el nu-l întreabă nimeni de nimic. Toţi jurnaliştii prezenţi aici au văzut că poliţiştii au plecat odată cu Coco, ba chiar au tras Loganul lor de pe stradă ca să-i permită lui să părăsească zona cu jeep-ul că nu avea pe unde trece. Nu cred că e în regulă ce se întâmplă”, spune preotul.
Pe strada pe care Coco Păun a devenit proprietar acesta nu are prea mulţi vecini care să-l vorbească de bine. La câteva case de el stă inclusiv Vasile Pupăzan, cel care a vândut ambele imobile ce fac obiectul litigiului de acum. Bătrânul spune că îl doare inima când vede ce se întâmplă cu preotul, care a fost cumpărător de bună credinţă şi care acum trebuie să îşi dărâme o parte din casă pentru că aşa au decis magistraţii. „Erau doua case aici în curte. E asta mai mare, pentru care părintele a făcut împrumut la bancă să o poată cumpăra şi este asta mai mică, mai veche, pe care i-am dat-o lui fi-miu. El a luat bani cu camătă de la Păun şi pentru 160 de milioane de lei vechi a ajuns să dea casa asta. Coco i-a tot pus dobândă la dobândă, el nu a mai putut plăti şi a pierdut tot ce avea. Apoi Coco s-a dus la instanţă şi a reclamat ce a reclamat el pe acolo şi l-a obligat acum pe părinte să îşi dărâme zidul acesta ce dă spre casa lui. Nu mi-am imaginat niciodată că se poate ajunge aici”, a declarat Pupăzan.
În această dimineaţă un executor judecătoresc este aşteptat să ajungă la proprietatea lui Eleodor Stoichin, dar şi la cea a lui Coco Păun pentru a vedea dacă hotărârea instanţei este respectată de preot. În cazul în care preotul nu s-a conformat, Păun va avea dreptul să intre şi să demoleze el zidul care îl încurcă, toate cheltuielile urmând să fie suportate de părinte. „El asta a şi vrut, să mă şicaneze şi să nu am timp să termin acţiunea de demolare. După aceea poate el să intre să demoleze şi îmi poate cere la bani cât vrea, că va trebui să-i plătesc. Dacă mai îmi percepe şi dobânzi din alea astronomice poate să îmi ia casa cu totul, că doar nu aş fi primul care o păţeşte”, se gândeşte, cu groază preotul.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here