Clinciuri pe lovele, în PDL! – Vâlceanu îi dă la gioale lui Daviţoiu pentru o lucrare câştigată la CEO

477

Bătălie mare între firmele pedeliştilor pentru lucrările scoase la licitaţie de Complexul Energetic Oltenia(CEO). Cum banii se scot însă greu de la structura afectată de diminuarea comenzilor de energie, pedeliştii au pretenţia să se respecte ierarhia de partid şi la nivel de afaceri.

Ultimul incident, de acest tip, tranşat prin contestaţii, a avut loc recent pentru o lucrare de vreo două miliarde de lei vechi, pusă la bătaie de CEO, pentru care s-a bătut atât firma liderului PDL Gorj, Dan Vâlceanu, cât şi cea a fratelui lui Nicu Daviţoiu, fostul preşedinte al PDL Târgu-Jiu, rămas însă în structura de conducere a partidului. Cum lucrarea a fost câştigată de firma lui Leşu Daviţoiu, adică de SC Dalemi Serv, lui Vâlceanu pare-se că nu i-a picat prea bine că colegul său de partid, fără funcţie în organizaţie, are atâta noroc la licitaţii. Şi pentru asta i-a făcut contestaţie. Şi nu una ci chiar două, una la nivel de CEO şi alta la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.


Dan Vâlceanu, preşedintele interimar al PDL Gorj, taie în carne vie când vine vorba de banii pentru lucrările la care firmele sale erau abonate, nu demult, în minerit. Şi astfel, dacă pierde vreun şfanţ, face urât, bătând cu pumnul în masă chiar şi dacă cei care câştigă lucrările, la licitaţie, sunt din partidul pe care îl patronează. Astfel, nu mai departe de săptămâna trecută, Vâlceanu ar fi făcut spume, spun surse din minerit, pentru o lucrare pe Divizia Minieră câştigată de Dalemi Serv, pentru nici 2 miliarde de lei vechi, lucrare pentru care au rămas în cursă patru firme, una fiind a liderul PDL Gorj. Lucrarea consta în efectuarea de servicii de reparaţii mecanice, lunare sau săptămânale, la utilajele miniere de la câteva cariere din Gorj, dar i-a fost suflată de sub nas lui Vâlceanu tocmai de către Dalemi, firma portocaliului Leşu Daviţoiu, administrată însă în acte de Daniel Leşu. Asta deşi se vehiculează că pentru a câştiga lucrarea, Vâlceanu a venit cu o ofertă care cobora valoarea lucrării la 47%. CEO ar fi pus la bătaie peste 4 miliarde de lei vechi pentru întreaga lucrare, împărţită însă pe loturi.

Liderul PDL cere dreptate la CEO
Deşi suma este destul de mică, Vâlceanu nu se mulţumeşte să conteste licitaţia la CNSC şi merge mai departe, contestând câştigătorul şi la nivel de CEO. Mai precis, cere conducerii CEO, pe care o acuza nu demult că este “arogantă” şi controlată de “satrapul Călinoiu” să descalifice firma colegului său de partid, cu atât mai mult cu cât Leşu Daviţoiu a fost susţinut sub PDL pe funcţie de director important în minerit.

La PDL Gorj primează interesu’
Şi în atare condiţii, în care afacerile în PDL trebuie să respecte o ierarhie a funcţiilor, ne întrebăm care mai este interesul liderilor de a-şi ajuta colegii de partid, când tocmai ei le dau la gioale?! Nu ne mai întrebăm însă, deoarece ştim deja răspunsul, şi de ce liderii PDL Gorj, sau mai precis Vâlceanu, nu a spus nimic când Leşu Daviţoiu a fost detronat din funcţia de la Cariera Peşteana şi mutat într-un post inferior pe la Jilţ.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here