Clămparu, transferat la o închisoare de maximă securitate, din Madrid

466

clamparuProxenetul Ioan Clămparu a fost transferat la o închisoare de maximă securitate, din apropiere de Madrid.

 

În urmă cu câteva zile, românul a primit o pedeapsă-record de 30 de ani de închisoare, dar avocaţii săi vor ataca decizia cu recurs la Instanţa Supremă din Madrid. El este considerat extrem de periculos şi se află în acelaşi regim de detenţie la care sunt supuşi teroriştii ETA, închişi în acelaşi penitenciar de maximă securitate. Prin izolarea lui Clămparu, conducerea închisorii încearcă să-l ţină departe de orice organizaţie mafiotă existentă sau viitoare.

Ioan Clămparu a fost găsit vinovat în cinci cazuri de proxenetism şi exploatare sexuală, dintre care unul asupra unei minore, dar şi într-un caz de provocare a unui avort.

De asemenea, „Cap de porc” va trebui să achite despăgubiri pentru trei martori protejaţi, câte 12.020 de euro, în timp ce minora care a fost obligată de Clămparu să se prostitueze ar trebui despăgubită cu 30.506 euro.

În timpul procesului, victimele audiate au dat detalii şocante ale practicilor folosite de proxenetul român. Ioan Clămparu obliga fetele care veneau din România să se prostitueze, iar pe cele care nu ascultau, le tortura şi chiar le omora. Unul dintre cei mai importanţi martori ai acuzării, o fată din România care apare în dosarul procuraturii sub numele de Pepa, povesteşte ce i s-a întâmplat unei colege care refuzase să se prostitueze. „Legase de un arbor o fată, pe care apoi au asmuţit câinii pe care îi avea într-o vilă, omorând-o.(…) Înainte de a o lega, o torturaseră, tâindu-i degetele şi scoţându-i dinţii”. Pepa, aşa cum o numesc acum procurorii, pentru a-i proteja identitatea, a reuşit să scape din teroarea clanului Clămparu şi s-a dus la poliţie. Toate fetele au fost racolate în România de oamenii lui Clămparu, care le promiseseră slujbe demne şi salarii decente. „Mi-au oferit în România serviciu ca menajeră în Spania. Aici, m-au violat de mai multe ori doi bărbaţi, care m-au şi bătut pentru a mă convinge să mă prostituez la Casa del Campo.”

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here