Ciocea, la prima amânare în noul proces cu PSD!

1059

Primarul de Bustuchin, fost candidat independent la Senatul României și susținător al ALDE la alegerile europarlamentare, i-a deschis un nou proces PSD Gorj, solicitând suspendarea executării actului administrativ prin care Prefectura Gorj încearcă să îl lase fără mandatul de edil. Ieri, la Tribunalul Gorj, s-a judecat primul termen în acest proces, considerat de pesediști doar o amânare la care a apelat Ciocea pentru a rămâne pe post. Instanța a decis ca spre sfârșitul acestei luni să se judece al doilea termen din dosar.

PSD Gorj a înaintat Prefecturii Gorj documentele prin care edilul de Bustuchin nu mai este membru al acestui partid politic pentru că a renunțat de bună voie la calitatea de membru atunci când a depus cererea de apartenență politică pentru candidatura independentă la Senatul României. Conform Legii Administrației Publice Locale actualizată cu reglementările și completările ulterioare, dacă un primar se înscrie la un alt partid politic ori renunță la calitatea de membru de partid el își pierde și fotoliul de edil. Ciocea a dat în judecată PSD solicitând daune morale, dar a pierdut litigiul cu partidul, instanța motivând chiar că acesta nu mai este membru al partidului pentru care a candidat la alegerile locale din 2016.
Prefectura Gorj a făcut demersuri avansate pentru a-l lăsa pe Ciocea fără mandat, în timp ce edilul a intervenit la rândul său inclusiv la Dăncilă și la Tăriceanu.
Instanța a decis, ieri, să amâne judecarea procesului pentru finalul acestei luni, Ciocea fiind prezent la Târgu-Jiu în timpul procesului. Acesta s-ar fi întors destul de nervos la Bustuchin, edilul crezând că procesul nu va mai avea nevoie de vreun alt termen. Interesant este că secretarul Primăriei Bustuchin și-a luat acum concediu de odihnă, deși este singurul care semnează și întocmește toate documentele primăriei în cazul special întâlnit în localitate. Mai mult, astăzi expiră termenul legal până la care secretarul primăriei avea obligația să întocmească toată documentația prin care Ion Ciocea să fie eliberat din funcție.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here