Cinci dosare penale, în mai puţin de 24 de ore

204

politisti trafic insCinci conducători auto s-au ales cu dosare penale în mai puţin de 24 de ore după ce au fost prinşi încălcând regulile de circulaţie în trafic. Doi dintre aceştia au rămas şi fără permisele de conducere deoarece s-au urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.

În aproximativ 24 de ore, poliţiştii rutieri gorjeni au depistat în trafic cinci conducători auto care au încălcat regulile de circulaţie. Astfel, duminică, 27 noiembrie, în jurul orelor 09:00, un bărbat în vârstă de 52 de ani din municipiul Târgu-Jiu a fost depistat de poliţiştii rutieri în timp ce se afla la volanul unui autoturism, asta deşi avea permisul de conducere suspendat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea acestui drept. Câteva ore mai târziu, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Novaci au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla N.N., de 62 ani, din comuna Slătioara, judeţul Vâlcea. Pe parcursul controlului, oamenii legii au constatat că autovehiculul nu era înmatriculat, valabilitatea plăcuţelor fiind expirată din data de 03.11.2011. În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de punerea în circulaţie şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Dosare penale pentru şoferii beţi

În seara aceleiaşi zile, poliţiştii gorjeni au tras pe dreapta un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat din judeţul Arad. Acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, prezentând o concentraţie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt conducător auto a fost depistat la volan sub influenţa alcoolului în dimineaţa zilei de luni, în jurul orelor 07:50, pe str. Aleea Pleşa din oraşul Bumbeşti-Jiu. Poliţiştii din localitate l-au testat pe B.N., de 57 de ani, din Târgu-Jiu cu aparatul etilotest şi au constatat că acesta prezenta o concentraţie de 0,60 mg/l alcool în aerul expirat. Cei doi conducători auto au fost conduşi la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, poliţiştii le-au reţinut permisul de conducere şi au întocmit pe numele acestora dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Prins la volan, fără permis

Pe lângă faptul că nu avea permis de conducere, se mai afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Este vorba de un tânăr de 19 din comuna Mătăsari, depistat în dimineaţa zilei de luni, 28 noiembrie, în jurul orelor 04:30, în timp ce circula pe DJ 673 A. Poliţiştii care l-au tras pe dreapta au descoperit că tânărul nu poseda permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul testării cu aparatul etilotest fiind de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here