Cercetaţi pentru tăiere ilegală de material lemnos

421

Cinci gorjeni cu vârste cuprinse între 23 şi 52 de ani, din Turburea, Bengeşti Ciocadia, Plopşoru şi Bolboşi, sunt cercetaţi de oamenii legii după ce ar fi tăiat ilegal material lemnos.

În cursul zilei de 5 noiembrie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Turburea au depistat un tânăr, de 26 de ani, din comuna Turburea, în punctul „Valea Calului”, pe raza Ocolului Silvic Turceni, care ar fi tăiat fără drept un arbore de esenţă gârniţă, fără a avea aplicată marca silvică. La aceeaşi dată, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Bumbeşti Piţic au efectuat, împreună cu organele silvice, un control pe linie silvică, ocazie cu care au depistat un bărbat, de 42 de ani, din comuna Bengeşti Ciocadia, în timp ce tăia un arbore din fondul forestier ce aparţine Ocolului Silvic Parângul Mic, de pe raza comunei Bumbeşti Piţic, care nu prezenta marcă silvică. Tot joi, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Plopşoru au depistat două persoane, de 23, respectiv 38 de ani, ambele din comuna Plopşoru, în timp ce tăiau, fără drept, patru arbori de esenţă gorun, din pădurea ce aparţine Ocolului Silvic Turceni, de pe raza comunei Plopşoru. În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Bolboşi au fost sesizaţi de un bărbat, de 47de ani, din localitate, cu privire la faptul că vecinul său, a tăiat fără marcă silvică doi arbori de pe un teren cu vegetaţie forestieră din afara fondului silvic.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că un bărbat, de 52 de ani, din localitate, ar fi tăiat doi arbori de esenţă salcie, care nu prezentau marcă silvică. În toate cele patru cazuri s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de material lemnos.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here