CEO sistează de luni livrările de cărbune spre CET Govora

503

Livrările de cărbune către CET Govora vor fi sistate până la achitarea contravalorii cărbunelui livrat pe parcursul anilor 2013 şi 2014. Odată cu sistarea livrărilor de cărbune către CET Govora în data de 14 iulie a.c., va fi întreruptă şi activitatea UMC Berbeşti, unitate în cadrul căreia activează 1.200 de angajaţi. Aceştia vor intra în şomaj tehnic, doar o parte din personal rămânând să asigure paza şi întreţinerea unităţii miniere.

“Livrarea de cărbune se va sista începând cu 14 iulie, personalul minier, circa 1.200 de persoane, va pleca în regim de aşteptare adică în şomaj tehnic, se vor asigura paza şi întreţinerea obiectivului cu o parte din personal, restul va pleca în şomaj tehnic. Vom continua discuţiile cu cei de la CET Govora ca să îşi plătească cărbunele pentru că în momentul de faţă nu este plătit nici tot cărbunele care s-a livrat în 2013, practic din contravaloarea cărbunelui livrat în prima jumătate a acestui an nu s-a plătit nimic. Dacă se va plăti, se va relua activitatea şi se va da cărbune”, a spus directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu.
Acesta a mai afirmat că, miercuri, reprezentanţii CET Govora au înaintat un act adiţional pentru o suplimentare cu 200.000 tone a cantităţii de cărbune la contractul existent, cu toate că documentul oficial este epuizat în sensul că va expira până la sfârşitul săptămânii şi nu a fost discutată posibilitatea prelungirii. “Contractul pe care ei (CET Govora – n.r.) îl au cu noi este epuizat şi chiar dacă am mai vrea să le mai dăm cărbune, nu ar mai exista contract; astăzi am văzut că au venit cu un act adiţional la contractul acesta pentru suplimentare cu 200.000 tone de cărbune, s-a semnat actul oficial, juridic, dacă sunt îndeplinite condiţiile de plată, din momentul acesta se poate da cărbune, dar cărbune nu se va mai da decât astăzi, mâine şi poimâine, apoi se va întrerupe”, a mai spus Medinţu.
În context, directorul Diviziei Energetice a CEO a declarat că nu ştie nimic despre o eventuală intervenţie a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Ion Cîlea, la prim-ministrul Victor Ponta, viceprim-ministrul Liviu Dragnea sau ministrul Economiei, Constantin Niţă şi chiar la managerul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, în legătură cu reeşalonarea datoriilor pe care le are CET Govora, precum şi pentru continuarea activităţii UMC Berbeşti. “Eu nu ştiu nimic de o astfel de intervenţie, poveştile astea nu le-am auzit”, a conchis Aurel Medinţu.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here