CEO nu mai sistează livrările spre CET Govora

482

Complexul Energetic Oltenia (CEO) va continua livrările de cărbune către CET Govora până la finalizarea celei de-a doua faze de negociere, se arată într-un comunicat de presă remis de reprezentanţii companiei energetice.

“Având în vedere rezultatul primei faze de negociere cu SC CET Govora SA, Directoratul CE Oltenia a hotărât menţinerea livrărilor de cărbune către aceasta până la finalizarea celei de a doua faze de negociere”, se precizează în sursa citată. Valoarea datoriilor înregistrate la momentul actual de către CET Govora către CEO ajunge la 177 milioane lei, din care penalităţile sunt de aproximativ 40 de milioane lei.
Conducerea CEO anunţa în urmă cu circa două săptămâni că din data de 14 iulie se va sista livrarea de cărbune către unitatea din judeţul Vâlcea ca urmare a neachitării în întregime a contravalorii cărbunelui livrat pe parcursul anilor 2013 şi 2014. Odată cu sistarea livrărilor, urma să fie întreruptă şi activitatea la UMC Berbeşti, aparţinând CEO, unitate în cadrul căreia activează 1.200 de angajaţi. Aceştia ar fi intrat în şomaj tehnic, doar o parte din personal rămânând să asigure paza şi întreţinerea unităţii miniere.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here