CEO face raportări ceauşiste la capitolul producţie

369

Complexul Energetic Oltenia(CEO) face producţie şi din pix, din cel al unor subordonaţi ai managerului Laurenţiu Ciurel, crede Dan Ilie Morega, şeful Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice Gorj, care acuză că la CEO s-ar face raportări fictive. Pe aceste raportări s-ar efectua, de asemenea, ca într-un lanţ, plăţi ilegale de salarii şi s-ar măslui orele de muncă alte utilajelor. Miza acestor mişmaşuri ar fi apariţia în bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2014 a CEO a unui preţ mult diminuat la tona de cărbune, faţă de cel practicat acum.

CEO înregistrează pierderi masive, ascunse însă, crede fostul parlamentar Morega care, în cadrul unei conferinţe de presă, a tras câteva semnale de alarmă în legătură cu situaţia dificilă în care s-ar afla societatea cu capital de stat. Morega vorbeşte despre raportări fictive de producţie, despre lipsa strategiei şi despre reparaţii curente făcute sub 30%, la acelaşi procent situându-se şi investiţiile. “În fond, CEO are pierderi masive, ascunse, acoperite pentru ca cei de la FMI să nu vadă situaţia reală. Cei de la FMI trebuie să vadă ce harnici sunt cei din managementul corporatist”, a declarat şeful IAIPP Gorj.
Tot Morega critică personalul TESA din CEO ce nu a fost diminuat, utilajele a căror motorină este permanent sustrasă, dependenţa de prestatori şi lipsa unor măsuri profesioniste. “Activitatea pe anumite sectoare, sub Ciurel, nu este condusă profesionist”, atrage atenţia Morega care susţine că s-a preferat menţinerea unor şefi politruci în locul unora cu adevărat profesionişti.

Mineritul şi energia din Gorj, încotro?
“Ei ce doresc prin aceste mişmaşuri ca în BVC-ul pe 2014 să apară cu un preţ de 46-47 de lei pe tona de cărbune, ceea ce este imposibil. Acum ei lucrează cu 74 de lei pe tonă. Să vină la 46 de lei înseamnă o restructurare masivă, o renunţare la prestatorii de servicii şi luarea unor măsuri profesioniste şi nu după ureche muzicală, care să conducă la creşterea productivităţii muncii în minerit. Dar este o utopie şi o excrocherie ceea ce spun ei”, a completat Morega, convins că totuşi nu se vrea să se facă ceva în minerit şi energie.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here