Cătălin Buzea face furori peste ocean

445

217213-catalin-buzeaUn român a fost arestat în Statele Unite, după ce autorităţile au descoperit că bărbatul îi păcălea pe cei care voiau să-şi cumpere maşini online. Bărbatul crea conturi false în care oamenii să transfere banii.

Sumele câştigate erau trimise apoi în România. Poliţia crede că românul este unul din personajele-cheie ale unei reţele de infractori români, iar acum încearcă să obţină actele necesare pentru a-l deporta în ţară.

 

Cătălin Buzea, de 31 de ani, a fost arestat de autorităţile americane în Boston după ce a păgubit zeci de oameni. Victimele voiau să-şi cumpere maşini online, însă banii erau transferaţi în conturi create de român.

„Mă bucur foarte mult că a fost prins, pentru ca nimeni altcineva să nu mai sufere sau să treacă prin durerea prin care am trecut noi. Sper că va sta mult în închisoare şi unii dintre noi ne vom primi banii înapoi”, a declarat un păgubit. Autorităţile americane cred că au de a face cu o reţea de infractori români, din moment ce banii furaţi erau trimişi în ţară. Numai în ultimele trei săptămâni, Buzea a deschis mai multe conturi bancare şi a trimis mai mult de 100.000 de dolari în România. Totul a fost rezultatul unei farse online ce viza maşinile.

Judecătorii americani au stabilit pentru Cătălin Buzea o cauţiune de 100.000 de dolari. În cazul în care va reuşi să o achite şi va fi eliberat, românul va fi obligat să poarte o brăţară cu GPS, la picior.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here