Caracatiţa corupţiei din Penitenciarul Târgu-Jiu!

584

penitenciarVrem, nu vrem ne sună cititorii şi ne-ntreabă ce s-a mai ales de soarta celor doi – directorul Comisar C. Bălă şi adjunctul lui de la Penitenciarul Târgu Jiu după demararea anchetei DNA. O mică parte dintre noutăţi le oferim mai jos.

 

facsMafia puşcăriilor, cu susţinerea ANP?!

Asupra acestei afirmaţii sunt destule argumente. Despre o parte am mai scris şi este perfect posibil să mai aflăm şi alte fapte şi dovezi de susţinere a ideii că, vorba aceea populară, peştele de la cap se împute. Şi numai dacă vă aruncaţi o privire pe documentul nesecret pe care-l reproducem, deocamdată, alăturat cu toate detaşările şi împuternicirile de care s-a bucurat, a se citi a profitat fostul director al Penitenciarului Târgu Jiu, comisarul Constantin Bălă, din data de 2 decembrie 2004 şi până la aruncarea sa peste bord de către DNA Gorj acum vreo lună de zile şi tot vă puteţi face o idee, cât de cât. Şi, la o adică, mai păstrăm ceva gloanţe pe ţeavă…

Pe omul nostru, de fapt al lor, cineva acolo Sus îl iubea. Nimeni altul decât Chestorul Ioan Bălă.

Ce-a ratat comisarul C. Bălă?

Până să plece, cu tinicheaua de coadă, datorită intervenţiei DNA Gorj şi, parţial, din Târgu Jiu cu micul ajutor dat de Gorjeanul, lui C. Bălă i se pregătea un viitor luminos. Şi tot printr-o altă împuternicire Made in ANP-ul lui Ioan Băla. Cadru de nădejde, avansat cu tot felul de ocazii „excepţionale”, fostul subofiţer de la Craiova ajuns ditamai Comisarul se pregătea pentru ce alţii nici măcar nu visau. Se şi vedea director peste Penitenciarul Pelendava, el având casa în zonă. Başca faptul că Pelendava beneficia de fermă de porci şi de o fermă de vaci, plus o suprafaţă imensă de viţă de vie. Ca la nişte foste ferme ale PCR-ului iubit. Cu abatoare şi cu toate cele necesare vinificaţiei, cu budane. De unde ar fi putut să transporte spre Bucureştiul ANP-ului chestorului Ioan Băla cam de toate. Mai ales că directorul de la Pelendava se apropia vertiginos de vârsta pensionării.

Ca variantă de rezervă, comisarului C. Bălă i se pregătea şi împuternicirea la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. Leafa, leafă şi trai nineacă. Plus perspectiva. De la PMS putea să se vadă şi CHESTOR ! Ceea ce nu era de colea. Dar, ce să-i faci. N-a fost să fie. Lăcomia la cei 80.000 de euroi ai Proiectului cu finanţare europeană l-a făcut să se lingă pe ştiţi dumneavoastră ce.

Puşcăria… fără Bălă !

Nu, să nu care cumva să credeţi că a fost închis. Ne referim la puşcăria pe care a lăsat-o în urmă. Cea din Târgu Jiu. Unde-i, zi de zi, forfotă mare. Să nu vă închipuiţi că din pricina activităţilor destinate persoanelor private de libertate, cât mai cu seamă încercărilor disperate ale celor învinuiţi de a căuta să scape. Pe undeva, se pare, sprijiniţi, aşa cum s-a angajat, chiar de către un lider sindical de la Centru. Subiect asupra căruia merită să stăruim, poate, cu un alt prilej…

Administraţia naţională a Penitenciarelor se tot căzneşte, de vreo lună de zile, să ia nişte măsuri ce s-ar impune a fi luate la Penitenciarul Târgu Jiu(din 7 octombrie 2011 !), cam de când sa început urmărirea penală în Dosarul instrumentat de DNA.

Însuşi Chestorul Ioan Bălă, Mai Marele peste ANP, a dat nu juca-n perete susţinând că juristul Adrian Chertes, şi el urmărit penal, poate reprezenta unitatea – Puşcăria – în raporturile cu instanţele judecătoreşti. I s-au interzis doar activităţile legate de proiecte europene. Unde se mânjise pe „botic” cu miere, ca şi ceilalţi nouă anchetaţi. Ceva cam cum directorul demis, C. Bălă, nu mai poate fi director la Penitenciarul Târgu Jiu, în schimb ar avea dreptul să fie director la oricare dintre cele trei penitenciare din Craiova. Aşadar, logica de Fier (dacă nu chiar de tablă ruginită !) a Mai Marelui Pişicherilor din Puşcăriile României ar fi tare ca… , iertată-mi fie exprimarea) pişatul boului ! A se reţine că logica Mai Marelui Pişicherilor provine din… capul, ori „dovleacul”, cum vreţi s-o luaţi, unui doctor în Ştiinţe Penale.

(Va urma)

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here