Candidații ALDE, alături de salariații ARTEGO și de cei ai SE Turceni

515

Dian Popescu și Scarlat Iriza, candidați la alegerile parlamentare din partea ALDE Gorj, au continuat, alături de echipa de campanie, întâlnirile cu salariații celor mai importante societăți din județ. Pentru a le prezenta programul de guvernare al ALDE, viitorii parlamentari ai acestei formațiuni politice au discutat pe larg problemele cu care se confruntă personalul de la companiile de stat și de la cele private, atât cu salariații ARTEGO SA, cât și cu energeticienii SE Turceni, aflată în subordinea Complexului Energetic Oltenia.

Reprezentanții ALDE le-au oferit salariaților celor două societăți materiale electorale, pliantele conținând proiectele lor pentru un alt mandat de deputat și senator, Dian Popescu și Scarlat Iriza explicându-le alegătorilor ce contribuție și-au adus la modificările Legii Energiei. Aceștia le-au vorbit salariaților ARTEGO și celor ai Sucursalei Turceni a CE Oltenia și despre Programul economic al ALDE care prevede crearea a 500.000 de locuri de muncă, adoptarea programului “Prima Afacere”, creşterea investiţiilor străine şi acordarea a 50.000 euro repatriaţilor care îşi deschid afaceri.

A 7-a putere
Programul economic al ALDE, intitulat “România – a 7-a putere economică a Europei” este structurat pe două capitole principale: “Creştere sustenabilă” şi “Programe adresate diasporei şi generaţiei următoare”.
Primul capitol conţine mai multe promisiuni. În primul rând, formaţiunea condusă de Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu propune “crearea a 500.000 de noi locuri de muncă ajungând la peste cinci milioane de angajaţi”. “Astfel, numărul angajaţilor va depăşi numărul pensionarilor de asigurări sociale”, prognozează ALDE în programul economic. O altă promisiune este “o creştere medie anuală de cel puţin 5% a PIB” şi utilizarea Fondului de investiţii şi dezvoltare, “cel puţin 10 miliarde euro”, şi a Ajutoarelor de stat, “cel puţin 2 miliarde euro”, ca modalitate de stimulare a capitalului românesc.
De asemenea, ALDE promite o creştere a investiţiilor străine “de la 3 miliarde euro în prezent la cel puţin 5 miliarde euro”. “În acest fel”, se mai precizează în documentul citat, “în anul 2020 salariul mediu net, de la cca. 2.000 de lei în prezent, poate ajunge la 3.000 de lei, iar pensia medie la 1.500 de lei”.

Stimulare pentru cei întorși în țară
Cel de-al doilea capitol din programul economic al ALDE este dedicat “diasporei şi generaţiei următoare” şi prevede, printre altele, acordarea a 50.000 euro celor care se întorc în ţară şi îşi deschid afaceri.
ALDE promite, de asemenea, înfiinţarea programului “Prima Afacere” care “va fi scutită de impozitul pe venitul salarial şi de contribuţiile sociale datorate de angajator şi de impozitul pe dividende pentru o perioadă de trei ani”.
Nu în ultimul rând, ALDE promite că, dacă va ajunge la guvernare, “va susţine construirea a 20.000 de locuinţe în perioada 2016 – 2020”, care “vor putea fi achitate prin credite de tip ipotecar, iar preţul fiecărui metru pătrat de construcţie va fi apropiat de preţul de construcţie”.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here