Campania națională socială ,,Săptămâna legumelor şi fructelor donate” la Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” Târgu-Jiu

1373

La nivelul Grădiniței cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” Târgu-Jiu, sub coordonarea directă a d-rei director Ana Maria Bîzdoacă și a d-nei Chebeși Marinela, coordonator SNAC pe unitate s-a derulat și în acest an, în perioada 18 – 22 noiembrie 2019, Campania națională socială ,,Săptămâna legumelor şi fructelor donate”.
Scopul acesteia este de a sensibiliza preșcolarii, părinții acestora şi profesorii din unitatea noastră de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.
Campania ,,Săptămâna legumelor şi a fructelor donate” constă în strângerea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.
Cei mai încântați au fost chiar preșcolarii care s-au bucurat că au putut ajuta alți copii aflați în dificultate.
Beneficiarii au fost copii aflați la Centrul de Servicii Comunitare pentru Copilul aflat în Dificultate, Târgu-Jiu, copiii aflați în grija Asociației Copiii Noștri de Pretutindenti, Târgu-Jiu, și două familii defavorizate.
Voluntariatul SNAC de la nivelul grădiniței noastre înseamnă implicare, altruism, compasiune și reflectare asupra nevoii de a-l înțelege și ajuta pe cel aflat în nevoie.
Mulțumim tuturor părinților, cadrelor didactice, preșcolarilor și beneficiarilor implicați în această campanie.
Prof. Chebeși Marinela

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here