Călinoiu a analizat la rece situaţia investiţiilor din judeţ

312

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu şi-a arătat nemulţumirea faţă de întârzierile mai multor investiţii datorate atât nerespectării graficelor de execuţie din partea constructorilor, dar şi a întârzierii rambursării din partea autorităţii de management a cheltuielilor angajate de Consiliul Judeţean Gorj. Asta în cadrul şedinţei operative de ieri în care au fost analizate stadiile investiţiilor aflate în derulare.

Printre acestea se numără: reabilitarea Drumului Judeţean 675 Târgu-Cărbuneşti-Peşteana-Jiu (s-a solicitat întâlnire de lucru săptămânală cu specialiştii care să urmărească graficul de execuţie al lucrărilor), realizarea lucrărilor în termenii contractuali la Ambulatoriu Spitalului Judeţean Târgu-Jiu (s-a solicitat întâlnirea urgentă de lucru cu persoanele care fac parte din Unitatea de Implementare a Proiectului pentru a se vedea motivul neîncadrării în graficul de lucrări şi a veni cu soluţii în vederea remedierii acestora), lucrările de întreţinere la Biblioteca Judeţeană „Christan Tell” sau la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, reabilitarea Drumului Judeţean 673A Mătăsari-Şiacu pentru care s-au primit banii, însă constructorul încă nu a demarat lucrările. În acest caz, preşedintele a solicitat juriştilor din cadrul Consiliului Judeţean să se notifice în scris constructorului clauzele contractuale.

Şeful judeţului a solicitat situaţia investiţiilor la spitale
De asemenea şeful judeţului a cerut reprezentanţilor Direcţiei Tehnico-Economice situaţia investiţiilor la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu şi Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” pentru a face demersurile necesare la Ministerul Sănătăţii pentru obţinerea de fonduri. Călinoiu a pus un accent deosebit pe realizarea activităţilor cuprinse în Agenda Culturală, solicitând specialiştilor ca până la jumătatea lunii august să fie asigurate toate condiţiile încât cele două evenimente „Săptămâna Turismului Gorjean” şi „Festivalul Internaţional de Folclor” să se desfăşoare conform programului întocmit. A solicitat de asemenea să se facă demersurile necesare la Ministerul Culturii şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru sprijinirea financiară a acestor evenimente.

Călinoiu vrea ca angajaţii CJ Gorj să fie experimentaţi
În cadrul şedinţei s-a evidenţiat faptul că în momentul de faţă Consiliul Judeţean Gorj are în implementare un proiect prin intermediul căruia se va realiza instruirea majorităţii personalului din instituţie, proiect prin care 20 de persoane au participat la un curs de o săptămână la Institutul European de Administraţie Publică. În urma acestor calificări, preşedintele aşteaptă să crească calitatea serviciilor oferite cetăţenilor. „Rezultatul se va vedea la finalizarea acestui proiect când vom vedea şi acumularea cunoştinţelor şi practicile în domeniul achiziţiilor, creşterea capacităţii administrative la nivelul autorităţilor publice locale” a declarat Ion Călinoiu, Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Acesta a mai precizat că: „ne pregătim de o nouă etapă pentru a aduce administraţia cât mai aproape de cetăţeni, etapa regionalizării. În cadrul acesteia trebuie să avem competenţele şi pârghiile necesare cu aceleaşi oportunităţi de dezvoltare economică, încât omul să plece mulţumit de calitatea serviciilor oferite”. La finalul întâlnirii preşedintele a solicitat angajaţilor să vină cu iniţiative care să ducă la îmbunătăţirea activităţii.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here