Căldură în Spitalul închis de la Bumbeşti-Jiu

310

spitalsaduEste închis de câteva luni, prin ordinul Guvernului, nu are niciun pacient sau angajat, dar primeşte în continuare căldură. Vorbim de Spitalul din Bumbeşti-Jiu pe care actualii guvernanţi au decis să pună lacătul.

Ca să-şi protejeze echipamentele medicale, primarul a luat decizia de a furniza căldură într-un spital care nu funcţionează. Sumele plătite lunar pentru agentul termic sunt de câteva zeci de mii de lei

Autorităţile din Bumbeşti-Jiu au dispus ca în tot spitalul, centrala termică să încălzească, atât dimineaţa, cât şi seara, clădirea, în aşa fel încât aparatura şi echipamentele existente în unitatea sanitară să nu aibă de suferit. Deşi niciun pacient sau vreun angajat nu se mai află în spital, pe acesta punându-se lacătul în acest an, prin ordinul Guvernului, temperatura din interior trebuie menţinută în jurul valorii de 17 grade Celsius. Primarul nu poate preciza câţi bani se folosesc lunar pentru încălzirea unui spital care nu funcţionează, suma urmând să fie cunoscută luna aceasta, când va veni factura. Spune, însă, că altă modalitate de a protejeza investiţiile făcute în spital, nu există.

Investiţii sub lacăt!

Legat de investiţii, chiar înainte ca Guvernul să ia decizia închiderii unităţii sanitare, Primăria Bumbeşti-Jiu a cheltuit peste 5 milioane de lei pe aparatură medicală, centrală termică şi pentru reabilitarea clădirii. “Voi depune toate eforturile pentru ca acest spital să fie redeschis, nu cu altă destinaţie cum doreşte Guvernul, adică un cămin de bătrâni, ci ca spital pentru că aici există aparatură care nu se află în multe spitale din ţară şi care nu s-au închis. Achiziţia a fost făcută din banii bugetului local şi nu risc să pierd câteva zeci de miliarde de lei vechi. În funcţie de temperaturile de afară pornesc centrala termică o dată sau de două ori pe zi. S-au făcut mari eforturi din partea Primăriei să achiziţionăm aparatură performanţă în spital, care n-a fost folosită niciodată. Nu vrem să se deterioreze nici clădirea, nici aparatura, aşa că pornim centrala, în funcţie de temperaturile exterioare. Suntem obligaţi să conservăm această investiţie”, a declarat primarul oraşului Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru. Aşadar, pentru a nu exista avarii şi pentru a se putea conserva echipamentul medical, autorităţile sunt nevoite să arunce cu câteva zeci de mii de lei într-un spital care acum nu foloseşte cuiva. “cheltuielile pentru a trece de această iarnă sunt undeva în jur de 50.000 de lei. Dacă vom avea cheltuieli mai mari, atunci vom face rectificare bugetară”, a precizat primarul oraşului Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here