Câinii vagabonzi, la Târgu-Jiu

421
Celor care-şi măsoară viaţa în ceşti de cafea, la „Simigeria” de pe strada Victoria, din Târgu-Jiu, dar şi în cărţi de poezie, estetică ori filozofie şi actorie, le este dragă tema câinilor vagabonzi. Mai mici ori mai mari. Cu şi fără stăpân.

Textul din folclorul contemporan ales astăzi drept motto este cules de Ion Popescu Brădiceni. Imediat, poetul şi actorul profesionist George Drăghescu, de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, a replicat printr-un folclor de simigerie: „Mamă, fă-mă cu noroc, ca să scăpăm şi de Boc!”
Revenind la adevăraţii câini vagabonzi să recunoaştem că nu mai avem mult până ce câinii cu covrigi în coadă vor împânzii ţara. Mai ales graţie guvernării portocalii Băsescu-Boc. Care, în loc să scoată ţara din criză mai mult o afundă! Gata cu hazul de necaz şi este cazul să trecem la lucruri niţel mai serioase.
Într-un suculent dialog cu primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, la capitolul nemulţumiri, domnia sa amintea mai multe. „Indiferent câtă voinţă aş avea, atât eu cât şi Consiliul Local, nu putem rezolva problema câinilor fără stăpân, din cauza legii care există acum!”
Astfel, am aflat că primăria a construit un centru canin, prin care începând din luna iunie 2010 se va trece la prinderea şi sterilizarea câinilor vagabonzi. Din păcate, problema nu se va rezolva. Primăria şi Consiliul Local al municipiului Târgu-Jiu vor cheltui banii degeaba. Se vor umple străzile oraşului cu câini sterilizaţi, dar nu se va reuşi rezolvarea problemei câinilor fără stăpân atâta timp cât ceea ce fac edilii urbei Târgu-Jiu va fi o muncă în van. Târgu-Jiul sterilizează câinii fără stăpân, iar cei din localităţile învecinate aduc alţii. Pentru că oraşul nu este închis şi din oraşele învecinate sunt aduşi alţi câini vagabonzi şi sunt descărcaţi la marginea Târgu-Jiului. „Legea trebuie să fie mult mai aspră, mult mai dură. În sensul că dacă nu se găseşte un stăpân pentru câinele vagabond, sterilizarea nu este o soluţie. Câinii fără stăpân ar trebui sacrificaţi. Altfel, vom cheltui bani degeaba pentru sterilizarea câinilor în loc să-i folosim, în actuala criză economică, pentru alte probleme nerezolvate ale urbei”, mai susţine, pe bună dreptate, primarul Florin Cârciumaru.
Ion PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here