Ca la noi, la nimeni/Muribundul sistem de Sănătate

444

Situaţia politică de la noi este într-un permanent scandal. Oare pe cine mai interesează ce-a spus individul care se crede primul ministru perfect – Traian Băsescu – din moment ce el a fost de vreo cinci ori ministru al Transporturilor în mai multe guverne, primar general (fiind şi general SIE, din 1992!) al Bucureştilor şi la butoanele ţării vreme de zece ani extrem de răi pentru România? Lipsesc din dezbatere chestiunile cu adevărat serioase.
UN C.S.A.T. DE VACANŢĂ!? Este ştiut lucru că preşedintele actual al României – Herr Klaus Werner Iohannis – se pregăteşte de vacanţă. Una exotică, bănuim. Înainte de asta, preşedintele căruia îi place să i se spună impropriu Şeful statului (la fel ca şi predecesorul său, năbădăiosul Băsescu, care pare a-i fi model şi mentor) a pus-o de-un CSAT. Unul de vacanţă. În care s-a tăcut exemplar faţă de evenimentele din Turcia, exact acelea care ne-ar putea „pricopsi” cu imigranţi islamişti. În schimb, ne-a liniştit cu o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, cum că în şedinţa CSAT a fost prezentată o evaluare a stării de securitate a României din perspectiva riscurilor şi ameninţărilor teroriste. Cică instituţiile abilitate susţin că nu există nicio raţiune care să determine ridicarea nivelului de alertă teroristă peste acela care există în momentul de faţă – albastru precaut!
NOUL PNL A LUAT-O RAZNA. După răsunătorul eşec din alegerile locale, Noul PNL se grăbeşte pentru a le pierde şi pe cele parlamentare. A transmis în teritoriu să primească la centru listele cu nişte candidaţi nou-nouţi pentru alegerile parlamentare, başca 500 Euro din partea fiecăruia. Chipurile, pentru sondaje. La fel au procedat şi la alegerile locale, doar că nu s-a ţinut seama de acele sondaje. Cine garantează că în toamna vrajbei noastre va fi altfel? Oricum, în teritoriu sunt dezbinaţi rău de tot. La Satu Mare, Paula Vas n-a fost aleasă lider de filială şi a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Noului PNL. Desigur, unde lider va fi unul din fostul PNL prioritari pe listă vor fi apropiaţii lui. Şi viceversa, unde-a ieşit lider un PDL-ist, oamenii lui Vasile Blaga sunt fruncea! Şi-aşa, numai liberali nu sunt. Din moment ce fac parte din Partidul Popularilor Europeni (PPE). Ieri, Noul PNL a mai pierdut un deputat, pe Mihăiţă Calimente. Trecut cu arme şi bagaje la ALDE!
VLAD VOICULESCU E CURTAT DE NOUL PNL! Respinşi, deocamdată de primul ministru Dacian Cioloş, cel ce nu doreşte să preia cârma Noului PNL în derivă, copreşedintele Alina Gorghiu-Dej trage de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Unul care nu-i în stare să gestioneze muribundul sistem de sănătate publică.
Nici candidat la nominalizarea ca viitor prim ministru din partea Noului PNL nu se mai există! Cătălin Predoiu e mort politic mai demultişor. Nu doar de la pierderea alegerilor pentru Primăria Generală a Capitalei în favoarea Gabrielei Firea(PSD). Ci chiar dinainte, nefiind în stare – ca întregul Noul PNL – să facă un proiect de guvernare. Doar PSD ar putea da o lovitură – nu numai de imagine – dacă va produce un program de protecţie socială, în care să fie incluse şi adaptări la nevoile populaţiei a muribundului sistem de sănătate publică. Pe care Vlad Voiculescu îl gestionează prost!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here