Ca la noi, la nimeni/Iohannis, la braţ cu Kovesi şi Erdogan!

518

Voi începe prin a-mi cere scuze. După CSAT-ul dinaintea concediului încă preşedintelui Klaus Werner Iohannis, luându-mă după ştirile incomplete ale Mediafax şi Agerpres, aveam convingerea că deloc guralivul ex-primar al Sibiului n-a zis nimic despre Turcia.
TURCIA NEDEMOCRATĂ – ALIAT STRATEGIC!? Aşa reiese din ceea ce a îngăimat soţul Doamnei Carmen, care-a pierdut participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Nu-i nimic. Se va revanşa şi găseşte ea o staţiune exotică. Pe unde-a mai fost sau una şi mai scumpă! Herr Iohannis pretinde că „Turcia este aliatul nostru strategic!” Până şi cei din NATO au dubii în privinţa loialităţii Turciei, iar la ultimul exerciţiu naval în Marea Neagră, Turcia n-a participat. Erdogan este ocupat cu arestările pretinşilor lui duşmani şi, mai ales, cu întâlnirea de la Moscova cu Ţarul Putin. Erdogan a abolit demult drepturile omului, arestând vreo 42 de jurnalişti chiar înainte de mimata „lovitură de stat”!
Dar ce vorbim noi de Turcia, căci nici la noi nu este mult mai bine! De când s-a inventat Laura Codruţa Kovesi, acum vreo 11-12 ani, Parchetul General pe care l-a condus şi de când este la cârma „Partidului DNA” se poate spune ca în gafele ministrului Justiţiei, Raluca Prună, că „în România, drepturile omului sunt un lux!!!”
CIOLOŞ, ALESUL LUI QUINTUS ŞI NICUŞOR DAN. Uitând de păcatele tinereţii, venerabilul Quintus – ce bate spre suta de ani, nu mai scrie epigrame. I-a secat inspiraţia, dar la vârsta domniei sale nu mai are drept la carnet de conducere, deşi este Seniorul Noului PNL. Recunoaşte că Nul PNL nu are conducere. Noi credem că are. Una proastă. În care fostul PNL trage cea, iar PDL hăis. Şi se găseşte venerabilul Quintus să ni-l propună pe Musiu Dacian Julien Cioloş viitor prim-ministru. (Tot ce-a propus Quintus a pierdut. A se vedea cazul Cătălin Predoiu!). În primul rând, ar trebui ca Noul PNL să câştige alegerile. În al doilea rând, să aibă un program de guvernare, dar nu are. Abia apoi să-l accepte şi Cioloş!
Colac peste pupăză, Nicuşor Dan a clocit partidul lui George Soros, Uniunea Salvaţi România. Pe undeva, pe la Vaslui. Culmea, şi Nicuşor Dan cel care refuză alianţele l-ar vrea prim-ministru, din decembrie, tot pe Cioloş. Aşa o fi primit el ordin de la George Soros?
SĂ RÂDEM CU RALUCA PRUNĂ. Ameninţat cu o condamnare la CEDO, care ar însemna plata a cel puţin 80 de milioane euro către deţinuţi din pricina condiţiilor proaste de detenţie, statul român prin Guvernul tehnocrat reprezentat şi de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, anunţă primele măsuri. Ministresa a publicat marţi, 25 iulie, pe site-ul Ministerului Justiţiei, „Planul de Acţiune Sectorial pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor din Detenţie”. Deşi a fost făcut public abia marţi, el a intrat în vigoare de la 1 iulie!!! Ca o culme a penibilului, se mai cer şi alte opinii sau propuneri. Cică Ministerul (In)Justiţiei a început o campanie de informare şi consultare a publicului, ONG-urilor şi specialiştilor.
Cine să-i mai ia în serios? Respectivul Plan este o înşiruire de 50 de măsuri naşparlii, dintre care unele ar fi fost normal să existe în regulamentele de funcţionare a penitenciarelor, nicidecum într-un Plan de salvare. Una dintre măsurile hilare sună aşa: „Igienizarea şi efectuarea de reparaţii curente în toate spaţiile de cazare”.
ION PREDOŞANU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here