Ca la noi, la nimeni – Victoria iohannistă asupra întregului popor!

335

Ipoteza lansată, cu mai mult timp în urmă, de analistul militar şi politic Radu Tudor, aceea că pe 16 noiembrie – la un an după ce a câştigat alegerile prezidenţiale – preşedintele Klaus Iohannis vrea să aniverseze având „Guvernul meu”, cel mult dorit, se dovedeşte adevărată. Mai ales în cazul că anunţatele – ori azi ori mâine – consultări cu partidele parlamentare vor fi doar de formă. Ca-ntr-o dictatură şi ea prevăzută de un poet şi analist româno-american, Virgil Ciucă, pe care-aş vrea-o una pesimistă şi nerealistă.
Precum înaintaşul domniei sale, preşedintele Klaus Iohannis nu iese precum cucul de la ora 5(adică, ora 17!), dar la aceeaşi oră din zi îşi programează declaraţiile de presă. Cea de ieri ne-a asigurat că summit-ul de la Bucureşti prezidat de domnia sa ar fi subliniat trăinicia flancului Estic al NATO. Care înseamnă că nu mai avem în ţară trupe ale Rusiei(fosta URSS!), dar putem dormi liniştiţi. Noi nemaiavând armată ne apără Statele Unite ale Americii, care au în România un Aeroport ce nu ne mai aparţine, deşi se cheamă încă „Mihail Kogălniceanu”, o bază militară la Deveselu – unde-i şi scutul antirachetă al SUA, nu al NATO! -, başca două comandamente, militare şi o droaie de soldaţi americani. De Armata Roşie am scăpat cu greu, dar de trupele SUA bag seamă că ne va fi imposibil.
Şansa lui Klaus Iohannis, după eşecurile cu DNA-ul şi al moţiunilor de cenzură la adresa Guvernului Victor Ponta sunt cele două accidente. Aşa după cum a recunoscut. Primul al poliţistului Bogdan Gigină, la care vinovat se pare că ar fi amicul lui Her Klaus Werner Iohannis – vicepremierul Gabriel Oprea, cel cu fundul în două luntri mai totdeauna, ca om al „interesului naţional”. A se citi interesul personal, ca şi în cazul primarului UNPR-ist al Sectorului 4, ex-turnătorul la securitate Cristian Popescu Piedone. Ale cărui declaraţii dobitoceşti – cum că în cazul accidentului groaznic – soldat cu peste 32 de morţi şi încă 133 de răniţi, majoritatea în stare gravă, de la Colectiv Club -, fără să-şi fi dat demisia!!! Au atras protestele de stradă a zeci de mii de oameni, majoritatea tineri, în Bucureşti şi în câteva oraşe din ţară.
Om de onoare, primul ministru Victor Ponta şi-a prezentat demisia sa şi a Cabinetului pe care l-a condus foarte bine. Momentul este nefericit şi oferă instabilitate exact când trebuia prezentat Bugetul pe anul 2016! S-ar părea că vom avea Guvern interimar, iar PSD-ul l-ar recomanda pe ministrul Apărării, Mircea Duşa, pentru funcţia de prim ministru interimar.
Mai trebuia dezbătută şi Legea salarizării bugetarilor, dar şi alte legi necesare. Măsurile radicale, în contrast cu presupusa „altfel de politică” reîncălzită ieri ca o ciorbă, ce vor urma fac jocul duşmanilor României. Cine face acest joc? Vă rog să vă răspundeţi singuri la o aşa întrebare.
ION PREDOŞANU

P.S. Tupeistul Gabriel Oprea s-a băgat singur în seamă. Cum că el nu vrea să mai facă parte din viitorul Guvern interimar! Păi nu avea ce căuta nici în Guvernul Ponta!!! (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here