Ca la noi, la nimeni – Victime colaterale

486

Cuvintele acestea grave îi aparţin unui părinte ce a cunoscut ororile temniţelor comuniste – Părintele şi călugărul Iustin Pârvu. Cel ce face o radiografie a societăţii româneşti dinaintea războiului al doilea mondial, a perioadei comuniste şi a celei de după Marea Învălmăşeală din Decembrie ‘89, pe care-o percepe tot ca pe o prelungire a comunismului şi securităţii.
Între timp, părintele a trecut la cele veşnice, dar clarviziunea sa din vremea vieţii pământene se dovedeşte corectă. Există procurori sau foşti procurori ai DNA ce atestă faptul că ordinele şi perdafurile le primeau în biroul şefului DNA – Laura Codruţa Kovesi, în prezenţa generalului SRI Florian Coldea. Un alt ex-specialist al DNA Târgu Mureş afirmă că a asistat la plânsul colegei sale de la DNA Bucureşti ce era obligată, deşi nu avea calitatea de expert, ci doar de specialist contabil să execute până a doua zi o expertiză umflată asupra valorii imobiliare a ICA – Institutul de Cercetări Alimentare – la valoarea de piaţă din 2008!!!, cu toate că privatizarea fusese efectuată prin anii 2002-2003. Ca şi în cazul altui inamic al preşedintelui Traian Băsescu, este vorba de ex-premierul Adrian Năstase, vinovat între altele că a băgat România în NATO şi Uniunea Europeană, şi la Dan Voiculescu au existat victime colaterale. Cu precizarea că la Dan Voiculescu, spre a fi condamnarea mai mare, numărul victimelor colaterale a crescut pentru a exista condiţiile unui grup infracţional. Analistul politic Petru Romoşan, om cu o bună cunoaştere a democraţiilor şi a tratatelor de specialitate apărute la Paris – unde-a locuit mulţi ani –scria: „Condamnarea lui Dan Voiculescu şi a lotului său reprezintă, oricât ar părea de paradoxal, şi condamnarea istorică a lui Traian Băsescu şi a regimului său.” Evident, în condiţiile în care Ion Ţiriac, Dinu Patriciu, Ioan Nicolae şi ceilalţi miliardari de tranziţie zburdă liberi şi cu averile aproape întregi. Cât despre protejaţii preşedintelui: Elena Udrea, Adriean Videanu, Radu Berceanu – ultimii doi au făcut ravagii şi în Gorj -, şi ceilalţi fini şi cumetri ai lui Traian Băsescu nu se spune nimic. Iar DNA nu se atinge de ei. Din presa internaţională să reluăm o apreciere: „Voiculescu, fost senator în vârstă de 67 de ani, susţine că dosarul său este politic. El şi televiziunea sa l-au criticat pe preşedintele Traian Băsescu. El a iniţiat procedura de suspendare a preşedintelui în 2007 şi 2012, procedură eşuată pentru că a primit prea puţine voturi din partea românilor”, conchide presa americană. Dacă 7,4 milioane de voturi exprimate pe 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui este puţin ne exprimăm surprinderea faţă de presa americană pe care-o credeam corectă. Nu se precizează nimic de faptul că Laura Codruţa Kovesi a primit o Diplomă din partea Ambasadei SUA la Bucureşti, iar pe 4 iulie, de Ziua Americii, judecătoarea care l-a înfundat pe Dan Voiculescu se afla la petrecerea oficială. Deşi la vremea aceea era o insignifiantă judecătoare la Tribunalul Bucureşti. Una aleasă pe sprânceană de SUA şi Regimul Băsescu pentru a îndeplini ordinele. Dar, una peste alta, victime colaterale sunt toţi cetăţenii români. Dacă Adrian Năstase şi Dan Voiculescu nu au avut parte de o Justiţie corectă ce să mai zicem de alţii?!
 Ion Predoşanu

P.S. O altă observaţie de bun simţ a Părintelui Iustin Pârvu, aflată în cartea „Viaţa şi învăţăturile unui mărturisitor”, de Graţia Lungu Constantinescu, se referă la o similitudine. În anii ‘50, Uniunea Sovietică era condusă de Comisari, la fel ca UE – tot de Comisari. De unde se poate trage concluzia că am scăpat de URSS şi am dat de Uniunea Europeană (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here