Ca la noi, la nimeni – Uniunea Sabotaţi România şi-a reales liderul – agresivul Dan, zis şi Nicuşor din popor!

402

Dacă n-ar face valuri prin tupeul şi agresivitatea lor verbală, mă refer la unii pretinşi lideri ai Uniunii Sabotaţi România, poate că nici n-ar merita să le comentez eşecul de la Congresul USR ţinut la Cluj.
De remarcat că înaintea congresului, vicepreşedintele de la acea vreme Dumitru Dobrev îşi dăduse demisia nu doar din funcţie, ci şi din partiduleţul condus de Nicuşor Dan. Cel care mai avusese altercaţii ca la uşa cortului cu ţaţa sau Madam, cum vreţi să-i spuneţi, Clotilde Armand, mare şefă într-o multinaţională ce are contracte grase cu România. Rămasă, totuşi, în partid, dar aleasă doar simplu membru în organul lor de conducere, după simulacrul de congres de la Cluj.
La alegerile de la Cluj, conform ştirilor pe surse şi a bârfelor de sezon, Nicuşor Dan s-ar fi certat ca-n Ferentari cu Mihai Goţiu (cel care a fost surprins de camerele de luat vederi ca dormind în Parlament!). Temele centrale ar fi fost: banii (datorii de campanie invocate de Mihai Goţiu) şi scosul ochilor („te-am făcut senator!”), plus reproşuri şi presiuni menite să-i aducă lui Nicuşor Dan voturile necesare realegerii ca mare şef peste USR, definită de cei mai avizaţi drept Uniunea Sabotaţi România!
Altfel spus, dacă în ceea ce priveşte practica parlamentară şi reacţiile politice eficiente useriştii mai au multe de învăţat, în materie de ţigănie politică „prospăturile” marca Nicuşor Dan, printre care şi fostul ministru ZERO absorbţie europeană din Guvernul Cioloş – numitul Cristian Ghinea, pot concura de la egal la egal cu vechii politicieni.
Apărut, ca partid, de nicăieri, USR şi-a propus ca şi un cunoscut candidat la alegerile prezidenţiale din 2014 să comită „un altfel de politică”. Şi neinformatul alegător a muşcat momeala şi atunci, în 2014, şi la alegerile locale pentru Bucureşti, dar şi la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016!
Bine le mai zice şi le scrie Cornel Nistorescu: „Pe o asemenea speranţă a câştigat Klaus Iohannis, oferind, după instalare, aceeaşi politică românească prăfuită şi, în plus, nepăsătoare. Că această susţinere s-a născut şi pe baza unui sprijin din zona serviciilor este o altă poveste. Adeseori. Acestea preiau forţe şi tendinţe din societate şi le sprijină în coagulare, valorificându-şi mai apoi puterea de influenţă.”
Cu mult tupeu, cu agresivitate, lipsă de creativitate, coate şi circ aleşii Uniunii Sabotaţi România îşi continuă drumul. În faţa unui public adesea insensibil la minciunile gogonate ale USR. Fără carisma lui Dan Diaconescu, pirpiriul Nicuşor Dan s-ar putea să aibă aceeaşi soartă cu PP-DD-ul. Dacă nu cumva şi mai tristă!
Ion PREDOŞANU

P.S. Aflu că acela care se dă mare poet, fiind şi premiat de jurii pline de ageamii, prietenul lui Bachus Mihai Amaradia are, în acelaşi volum dublu premiat – la Festivalul Internaţional de Literatură „Tudor Arghezi” cu Opera Prima, şi cu Bilete de papagal la Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti – are nu mai puţin de trei poeme plagiate, cuvânt cu cuvânt, din regretatul poet gorjean Ioan Flora. Vom reveni! (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here