Ca la noi, la nimeni – Trădarea din interior

375

Motto: „Dreptatea fără putere este neputincioasă, puterea fără dreptate e tiranică.”
Balise Pascal
La urma urmei, în politichia românească aproape nimic nu-i nou sub soare. Trădări au fost şi vor fi încă. Atâta vreme cât fi-va neamul românesc. Ce atâta vuiet şi vaiet despre întâlnirea Vameşului din fruntea PDL cu Fariseul de la PNL. Numitul Crin Antonescu, un demisionar împuternicit de vremelnica şleahtă din fruntea liberalilor români, – dacă se mai pot numi aşa -, a bătut palma cu Buldogul.
Planul secret al lui Crin Antonescu este tot candidatura la alegerile prezidenţiale din 2014. În fond, nu ar fi prima lui încercare. Pare a fi logodit cu eşecul, nefiind sigură acceptarea candidaturii sale de pretinşii populari. Aceia care sunt posibili a fi reuniţi în Alianţa BUBA, adică Băsescu, Udrea, Blaga şi Antonescu. Cum am da-o, Crin Antonescu e tot la coadă.
Singurul om cu capul pe umeri este primul ministru, Victor Ponta, care s-a întâlnit cu tineretul social-democrat. Ca lider al PSD, domnia sa nu se sperie de viitoarea Alianţă DA. Din care va lipsi, desigur, Călin Popescu Tăriceanu. Liberal pur-sânge ce se împotriveşte actualei trădări a liberalismului românesc. Din interior. Cu mulţi ani în urmă, ex-primvicepreşedinte al PDL, la acea vreme, şi ideologul portocaliilor – Sorin Frunzăverde – a venit, precum o cârtiţă, cu arme şi bagaje la PNL. Nu la multă vreme după constituirea USL.
Tot el, Sorin Frunzăverde, fusese acela care dusese – într-o noapte – PD-ul de la Socialiştii Europeni în barca PPE. Misia sa, peste timp, s-a dovedit aceeaşi şi cu PNL. Un partid ce se afla într-o alianţă ce a câştigat cu un scor zdrobitor alegerile parlamentare din 2012. Dar, ce să vezi? Primele contacte ale PNL cu PPE, ceva mai vizibile, apăruseră din luna februarie 2012 şi s-au înteţiţ în 2013. Pur şi simplu, deşi PNL-ul condus la acea vreme de actualul demisionar Crin Antonescu era în USL, el negocia cu PPE.
Ca o culme a ipocriziei, deşi PNL are în statut apartenenţa la grupul liberalilor europeni – ALDE -, de sprijinul cărora se folosise inclusiv în alegerile europarlamentare din 25 mai 2014, iar Adina Vălean – soaţa Fariseului – deţinea funcţia de vicepreşedinte ALDE, trădarea, repet, din interior, a continuat.
Ce va fi, vom vedea. La balamucul generalizat din şedinţa BPN al PNL şi-au anunţat candidatura la cârma liberalilor Klaus Iohannis şi Senatorul Ioan Ghişe. Alt trădător se numeşte Ludovic Orban, care-a renunţat să mai candideze anunţând că-l va susţine pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis.
Cine poate să mai priceapă ceva? Doar liderul PSD, Victor Ponta, cum spuneam, nu pare surprins de noua întorsătură a lucrurilor. Şi-ar dori să fie premier până-n 2016, dar nu va respinge a eventuală propunere de a candida la alegerile prezidenţiale. Recunoaşte că indiferent cine va fi candidatul PSD-UNPR-PC acesta va intra în turul doi.
Iată semne că, în loc ca partidele şi Parlamentul să se concentreze pe rezolvarea unor probleme curente ale politicii la zi, s-a intrat direct în campania pentru prezidenţiale 2014. Numai guvernanţii au de muncit în plus!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here