Ca la noi, la nimeni – Totu-i un Balamuc, o parodie, nicidecum presupusa tehnocraţie!

418

La ticluirea acestor însemnări, am pornit de la o discuţie cu un muncitor la Drumurile Naţionale. Desigur, cele din Gorj. Ca un făcut, mult mai proaste decât cele din judeţele învecinate Hunedoara şi Vâlcea. Omul nostru urcase în Dacia Logan cu care mă îndreptam spre Peştişani, după ce-mi rezolvasem nişte mărunţişuri prin Târgu Jiu. Se cunoştea cu proprietarul autoturismului, care-l întrebase cum mai merg treburile la Drumuri Naţionale. „Totu-i un balamuc, o parodie. De la birouri şi până la gropile din asfalt. Ce, nu se vede?”
Şi dacă stau şi cuget, cam la fel este şi cu ţara asta a noastră prost administrată de un pretins guvern tehnocrat. Luaţi domniile voastre orice domeniu de activitate doriţi şi-i veţi da dreptate muncitorului de la Drumuri Naţionale ce a coborât la Arcani, spre a merge la Sănăteşti. Sat ce a dat ţării doi prim miniştri – pe Generalul Sănătescu, vreo trei luni, şi pe balaoacheşul ţărănist Radu Vasile(cu soţie unguroaică!), premieri de care el nu ştia că-s de loc din Sănăteşti, al doilea fiind un individ ce a comis atâtea mişmaşuri că i-a supărat şi pe cei din PNŢCD. Muncitorul de la drumuri nu ştia nimic de starea de sănătate a omului de cultură şi poetului Ion Sandală, pe motiv că el nu-i de acolo şi-i „provenit la Sănăteşti”. Cineva a avut răbdarea şi îngrozit a făcut o listă a celor mai năstruşnice gafe ale presupuşilor miniştri tehnocraţi. N-o să le repet, poate vă sunt cunoscute, poate nu. Fie că-i vorba de miniştri surogat de la Sănătate, de la Învăţământ (unul ce are Curaj doar în numele său, diriguitor neînţelept al Educaţiei naţiei române spre analfabetizare!), de la Finanţe(de ANAF, adică de fonciire cu taxele şi impozitele locale în creştere, după cum binevoiesc Măriile Sale Calamităţile de Consilieri Locali!), Energie (acum se protestează la Complexul Energetic Hunedoara, iar jalea de-acolo se va petrece aidoma şi la CEO!!!). De Economie nici nu-i cazul să mai amintim, că-ntr-o Colonie cum este acum România – ţară membră a Uniunii Europene – nu mai avem voie să producem nimic. Suntem piaţă de desfacere a Pieţii Comune, care chiar de aceia şi-a trimis-detaşat funcţionarii pe post de miniştri în Cabinetul Cioloş!
Mă opresc niţel doar la una din zicerile catastrofalei Madam ministru al (In)Justiţiei, una Raluca Prună, care pretinde că discuţia despre drepturi (în general, dar ea se referea la drepturile omului, n.m. I. P.) ar fi „un lux teoretic”. Nu unul practic, aşa cum ar fi cazul într-un stat de drept. Şi asta o spunea cu gura plină de prune, una care pretinde că a făcut dreptul, deşi europarlamentarul Sebastian Bodu, fost director al ANAF se îndoieşte: „Prună ştie Drept cât ştiu eu gastronomie”. Cum ar veni, Madam Prună ar fi cazul să-şi dea demisia şi să fie trimisă la cratiţă. Are o mentalitate totalitară, că doar ea îşi pretinde afinităţi cu fosta procuroare comunistă Monica Macovei. Iar ministresa Raluca Prună nu-i singurul membru al Guvernului Cioloş care-ar trebui demis! Şi dacă Cioloş n-o revocă din funcţie, aşa cum a retras-o pe şi mai catastrofala Guseth, înseamnă că Prună e mai tare decât premierul. Şi dacă e mai tare se pune întrebarea cine-i conferă această putere?! Moţiunea pe Justiţie a ALDE se bazează pe derapajele lui Madam Prună. Iar dacă primul ministru, Dacian Cioloş, n-o schimbă îşi mai dă un autogol!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here